Arkiv måned: oktober 2012

BLACK SWAN

Nå er jeg tilbake på internatet etter en kjempe koselig kveld med jentene/klassen på Peppes i Bryne. Klarte å trykke i meg både bruchetta og pizza enda jeg fortsatt var mett etter middag (Toscana<3). Bemanningen på Peppes var dog noe urutinerte, klønete og lite serviceinnstilt. Klarte å søle rømmedressing på både Iselin og meg (sånt som skjer), men det toppet seg da vi var i ferd med å gå og de påstod at det fortsatt gjenstod en sum på nesten 400,-  å betale, enda alle hadde betalt for alt de hadde drukket å spist. Kjøtthuer, men vi lot ikke det ødelegge den gode stemningen.foto/privat, Iselin & meg (fremtidige trillevenninner, ha ha)

Vel tilbake på skolen samlet vi oss i Moseberghagen for å se Black Swan. Jeg har ikke fått surret meg til å se den tidligere, så var veldig fornøyd med filmvalget. Det eneste jeg hadde hørt om den fra før av var at den handlet om ballet og at den var sær, som jeg nå etter å ha sett den kan si meg ganske enig i. Men, jeg likte den faktisk ganske godt!

Nå skal jeg lese litt blogger, ta ansiktsmaske og drikke opp julebrusen min før jeg tar kvelden.
Håper dere også har hatt en fin halloween!

31.10.2012 @ 23:44 i Folkehøyskole 3 kommentarer

PLANS FOR THE DAY

Var helt i min egen verden da Jhonny ("rektors høye hånd") vekket meg i ti-tiden istad. Åpnet døren i halvsøvne med Raffen i armkroken og stirret rett inn i to morske øyne som ga meg klar beskjed om at skoledagen begynner 08.30. Greit da, så forsov jeg meg idag. Shame on me. Bortsett fra morgensamlingen begynte klassen min nemlig ikke før 12.15 idag, så da jeg våknet noe senere enn planlagt holdt jeg rett og slett sengen til jeg våknet av meg selv. Vel, det var hvertfall planen. 

Selv om det var noe irriterende at jeg ikke fikk sove igjen etter Jhonnys lille besøk, var det utrolig deilig å ha en stille og rolig morgen for meg selv på rommet. Ta ting heelt med ro, bruke en halvtime ekstra på å fikse meg og høre på musikk. Hver morgen skulle vært som denne (med unntak av Jhonny, han trenger jeg ikke til vekkerklokke hver dag). Vel fremme i klasserommet pratet vi litt ang Sør-Afrika, før vi etter mye diskusjon kom frem til at vi skal på peppes senere idag. Hvitløksbruchetta here I come!foto/privat

31.10.2012 @ 13:44 i Folkehøyskole 0 kommentarer

ABOVE AND BELOW

Jeg er (dritt) lei av å aldri få sove om nettene. Uansett om jeg slår av macen og lar være å tulle for mye med tlf de siste timene før hodet treffer puten, er jeg praktisk talt aldri trøtt. Det vil si, jeg kan sitte med jentene et annet sted enn rommet og kjenne at jeg blir litt sigen og utnytte det ved å ta "tidlig kvelden", men så snart jeg har fysisk lagt meg, er jeg lys våken igjen. De siste ukene har jeg sovnet mellom tre og fire/fem hver eneste natt, og det er derfor heller ikke rart at det tærer på både energien og humøret. Det verste er at jeg faktisk prøver. 

Jeg har prøvd å lese diverse tips til hva jeg kan gjøre for å bedre det, men det er ingenting som ser ut til å fungere. Dersom jeg for eksempel er superproduktiv og aktiv hele dagen, trener og står på som en gal med diverse, ender det bare opp med at jeg sover enda dårligere og er (om mulig) enda mer sliten dagen etter. Jeg nekter plett å prøve sovepiller, så det er heller ikke alternativ. Men noe må jeg seriøst finne på snart, for jeg blir gal av det her.. Ikveld skal jeg "utnytte" tiden til å skrive en 4-5 sider i dagboken min, i håp om at det fungerer bedre enn å stirre på innsiden av øyelokkene i en evighet. Hvis du har noen tips til noe som kan fungere, del det gjerne med meg. 
foto/privat, sang/the bravery - above and below

30.10.2012 @ 23:55 i Hverdag 0 kommentarer

NEW IN: SEQUINS & BIKER

Regner med at det er flere enn meg som får en form for lykkerus (dog noe kortvarig) av å tilføre noe nytt til garderoben? Da Marianne, Muffe og jeg var på vei ned til Jærhagen tidligere ikveld for å spise middag kom jeg på at det begynte å bli noen dager siden nyttårskjolen min forlot nelly-lokalet. Og intensjonen min stemte ganske greit, for endelig lå hentelappen i posthyllen! foto/privat

Etter å ha spist en bedre middag på mc donalds (vært flinke denne mnd da!), tok vi en rask tur innom de få butikkene på senteret, og da oppdaget jeg til min store glede at biker jakken jeg har siklet på i noe som virker som en evighet var satt ned til halv pris! Jeg er sikker på at dere forstår at jeg rett og slett ikke hadde hjerte til å henge den SISTE jakken tilbake etter å ha prøvd den og innsett at den ikke bare ser fantastisk ut, den satt også som et skudd! Studentøkonomien min har selvfølgelig alt annet enn godt av det, men det er faktisk verdt å leve på stramt budsjett med denne hengende i skapet!

30.10.2012 @ 22:23 i Fashion 5 kommentarer

SØNDAG

Igår viste seg å bli en enda slappere dag enn forventet. Muffe og jeg så først to episoder av Mot i brøstet (haha), så en hel sesong av Entourage, deretter hele 8 epiosder av Nip/Tuck. Hadde myten om firkantede øyne etter for mye tv-titting stemt, vet jeg om to som garantert ville vært merket for livet nå for å si det sånn. Jeg spiste også så utrolig mye godteri igår, var helt kvalm når jeg i fem-tiden omsider klappet sammen macen for å legge meg. foto/astridgrønvold

Nå kom jeg nettopp fra matsalen etter å ha spist kjøttkaker etterfulgt av sjokolademousse, til frokost. Det er det beste med søndager, varm mat til frokost! Om en 15 mins tid kommer Muffe tilbake fra kjøkkentjeneste (hah, nå er det hennes tur!), så vi kan fortsette marathonet fra igår. Dere burde foressten opprette dere Netflix-konto! Testet det for første gang igår, og både utvalget og kvaliteten var mye bedre enn forventet!

28.10.2012 @ 14:33 i Folkehøyskole 0 kommentarer

MIDLERTIDIG HEADER

Har iløpet av natten og "morgenen" mottat enda flere headere fra ulike brukere på headerplease. Sender litt meldinger frem og tilbake nå for å få justert småplukk slik at jeg kan få en fast. Den jeg lastet opp nå er laget av brukeren arosand, og er kanskje den jeg liker best til nå. Morsomt at jeg allerede har fått tilsendt hele 15 headere etter jeg la ut ønsket igår kveld. Nå kom nettopp Muffe opp for serie-marathon. Blir en rolig kveld på internatet idag også i form av Entourage og Mot i brøstet (haha). Det arrangerers halloweenparty nede på puben idag, men vi skal være flinke jenter å spare penger. Har jo planer om å få kjøpt inn disse julegavene så fort som mulig. Senere ikveld skal vi bort til skolebygget en tur også, blir tross alt laget lapper med syltetøy klokken 20! Til dere som skal ut idag: Kos dere masse! Og ikke gå fra hverandre i byen :-)

27.10.2012 @ 16:13 i Blogg 0 kommentarer

HEADERPLEASE

Tenkte å tipse dere (hovedsaklig bloggere uten spesiell redigeringserfaring) om en litt nyttig side. På headerplease.com kan du opprette din egen bruker og enkelt, som navnet tilsier, få hjelp til å lage header til bloggen din. Her vil du kunne lage egne såkalte "ønsker" til header, hvor du skriver litt om hvordan du vil den skal se ut/hvilke elementer du vil ha med, størrelse og laster opp bilder du vil at folk skal bruke. Deretter, hvis du er heldig, vil du iløpet av dagen evt noen få dager få tilsendt forslag fra ulike andre brukere. 

Det er mange ferskinger der inne også, noen som lager headere av den enkle grunn at de søker PR i form av feks linking på bloggen din (uten å kanskje være helt rette personen for oppgaven). Men er du heldig, fanger du oppmerksomhet til en av de som er ordentlig flinke. Det hjelper som regel å laste opp bilder av over middels kvalitet, tilsvarende lik bakgrunn og ikke for mye beskjæringer. Ellers er det bare å la fantasien løpe løpsk, enten du er interessert i å designe headere for andre eller få noen til å designe for deg.

Legger ved noen eksempler på hva jeg selv har fått tilsendt etter jeg lastet opp et ønske tidligere ikveld: designet av: nr1/Stefania.nr.2/hannepaii.nr.3/hannpaii

Selv ville jeg helst foretrukket å bruke en header jeg har redigert selv, av den enkle grunn at jeg selv vet best hva jeg liker og hvordan jeg vil ha det. Det er da også vesentlig mye enklere å gå tilbake for å endre på småting som feks fonter, uten at du føler du plager livet av noen andre. Men nå som jeg er uten skikkelig redigeringsprogram (lever farlig på trialversions atm), vurderer jeg å bruke en fra denne siden dersom det kommer et ordentlig fint et de neste dagene.

Ps.
Som opplyst på siden er det viktig at dere krediterer de som har designet headerene deres hvis dere bestemmer dere for å bruke de. Normal folkeskikk (+ åndsverkslov). 

27.10.2012 @ 04:43 i Blogg 2 kommentarer

New years eve - cashiing no.2

Jeg glemte helt å skryte over hvor flink jeg var igår! hehe. Annet enn å styre med photoshoot til workshopen satt jeg nemlig i tlf i flere timer i strekk, med jentene, andreas og diverse hoteller x antall ganger. Vi (jentegjengen + Andreasbestie) har nemlig bestemt oss for å feire nyttårsaften i hovedstaden i år! Idèen slo Felicia og meg litt tilfeldig en kveld her forleden, og siden har jeg jobbet iherdig med å finne det beste alternativet hva angår både hotell og restaurant. 

  
  
  

foto/best western kampen apartments hotell oslo

Når "vi" (ble tvunget til å ta en sjefsavgjørelse ettersom jentene er litt vanskelig å få tak i om dagen med studier, militæret osv) omsider hadde bestemt oss for hotell, var det selvfølgelig blitt fullbooket kvelden før. Typisk vår flaks, men denne gangen lot jeg meg ikke knekke, og klikket meg raskt inn på hotels.com for å finne et tilsvarende alternativ. Det gjorde jeg, om så ikke bedre, og nå er en 6-roms leilighet med åtte sengeplasser og tilhørende stue og kjøkken holdt av til oss!

Nå mangler det bare å booke bord til middag, så er alt i boks! Wee, gleder meg!

26.10.2012 @ 16:15 i Hverdag 4 kommentarer

WORKSHOP RESULTATER

Da er vi ferdig med visning av workshop-bildene, og det var utrolig mange bra resultater fra de andre i klassen. Fotograf Ingeborg Skrudland holdt foredrag på starten av workshopen på mandag, og var idag tilbake for å kommentere bildene våre. Kult å få tilbakemelding fra en fotograf som fokuserer på litt andre ting enn det Stig (lærer) gjør. Bilde nr.5 var begge fotografenes klare favoritt, mens noen av de klassen likte bilde nr.2 best. Nå som jeg fikk sett bildene ferdigredigert på prosjektor er jeg egentlig sånn greit fornøyd, på tross av at jeg har byttet både tema, location og modell underveis. foto/privat

Tilbakemeldinger og konstruktiv kritikk mottas med stor takk!  

26.10.2012 @ 12:26 i Folkehøyskole 4 kommentarer

NATTERAVNER

Like etter jeg postet forrige innlegg slo det Muffe og meg at vi enda ikke har fått tatt bilder til workshopen som skal vises frem imorgen tidlig. Derfor, på tross av hvor slitne og giddaløse vi egentlig var, grep vi fatt i kamera + stativ og subbet oss over skolegården og opp i fotostudio. Der ble vi en god stund, og knipset godt over 300 bilder. Muffe av meg, jeg av henne. Tema for workshopen denne gangen er fashion, hvor vi selv velger om vi vil fokusere på hår, klær, sko eller noe annet relatert til fashionfotografering. 

Muffe valgte hår og jeg sjal/skjerf. Bildene under er tilfeldige fra de vi tok og ikke nødvendigvis de utvalgte. Jeg har akkurat laget meg nudelsuppe med karri og lime og åpnet dagens andre julebrus. Ser ut som vi kommer til å bli sittende med redigering i noen timer fremover. Wish us luck. foto 1&2/astridgrønvold, foto 3&4/privat

26.10.2012 @ 00:13 i Folkehøyskole 4 kommentarer

ØNSKELISTE 2012

Da er det på tide å utveklse ønskelister igjen, dere! I år planlegger jeg å være et hestehode foran med både gaver og planer for både før og-romjul, begynner nemlig å bli lei den følelsen av at alt er et stress og ork oppe i det som liksom skal være den koseligste tiden på året. De siste årene har jeg egentlig ikke kjent noen særlig til julefølelse at all, og har til tider ønsket at vi bare kunne hoppet over hele den tilgjorte fasaden, men krysser fingrene for at dette endres i år. Nå som jeg bor langt hjemmefra vil jeg kanskje sette litt mer på pris på det når jeg kommer hjem.
Her er hvertfall noen av tingene som står på min ønskeliste i år: 


1. Deporah Lippmann - Today was a fairytale /Mermaid´s dream (bilde 1) /I love the nightlife (bilde 2) /Some enchanted evening
2. Kosmetikk - Øyenskygger (brune nyanser, "smokey", shimmer), Pudder (medium tan/mellombrun), Selvbruning (spray), Nude/beige leppestift.
3. Army jacket - Only/Nelly Trend, evt tilsvarende (gjerne med nagler).


4. Parfyme - DKNY, Be Delicious/Versace, Bright Crystal
5. Kamerautstyr - Stativ, Macro-objektiv, Fjernutløser, Reflektor, 85 mm fastobjektiv (HEI PAPPA), Mellomringer.
6. Diverse - Nagler (til egendekorering), lommepenger til Sør-Afrika, høytaler til MAC.

Tar imot linker til andre fine armyjakker med stor takk! Og til dere som føler dere fortjener en gave fra meg: Skrik ut! hihi, love u all. 

25.10.2012 @ 18:58 i Fashion 2 kommentarer

New years eve - cashiing

Vanligvis er jeg en av de som aalltid er ute i sisten liten med det meste, og spesielt ting som antrekk til viktige anledninger. Det ender som regel opp med at jeg bestiller for nærme hurradatoen slik at den ikke rekker å komme frem i tide (last year..) eller at jeg impulskjøper noe like før, som jeg da dagen kommer føler meg som en vassen potetsekk i.
foto/nelly.com

Men i år dere, i år har jeg det/den i boks allerede to måneder (pluss litt til) i forveien! Takket være Nellys høstsalg klarte jeg ikke å dy meg når dette perfekte stykket tøy dukket opp på skjermen tidligere ikveld. Var i starten litt skeptisk til fargen, men etter å ha sett catwalk-filmen var jeg solgt på stedet. Den roper jo litt oppmerksomhet, men igjen er det litt det jeg føler et nyttårsantrekk skal gjøre! Hva syns dere, er den ikke fiin?

24.10.2012 @ 00:17 i Fashion 3 kommentarer

DESIGNDRITT

Som flere så fint har påpekt de siste dagene, falt designet på bloggen fullstendig sammen en gang iløpet av helgen. Innleggene ble liggende under sidemenyen helt til venstre, og det fra før av stusselige designet mitt var nå blitt helt på tryne. Jeg prøvde febrilsk å hente noe hjelp fra de inkompetente folkene som er ansatt i bloggportalen, uten særlig hell. De hadde nemlig ikke kapasitet til å hjelpe meg med dette, og la det hele frem som om det var min egen feil at designet klikket, enda jeg ikke hadde vært innlogget i perioden skaden skjedde engang. (skulle likt å se de prate like mye piss til noen av toppbloggerene).

Jeg var på et tidspunkt så sint at det var på nippet at macen ikke gikk i betongveggen her, men heldigvis klarte den reflekterte og rolige Tonje langt laangt inni meg å roe meg ned. Nå har jeg slengt sammen et midlertidig design jeg kommer til å bruke frem til jeg har tid (og ork) til å gjøre noe med det. I mellomtiden kan dere studere hvor flink jeg er til å se sur ut på bilder. he he

foto/privat

23.10.2012 @ 23:10 i Blogg 2 kommentarer

VICTORY

Dere, jeg vant fotokonkurransen! Kjempegøy! Vi fikk ikke tid til å gå igjennom bildene ordentlig, annet enn for å stemme på de, ettersom lærerne har vært opptatt i "krisemøter" i hele dag. Igår kveld var det nemlig fem elever som ble tatt for drikking på internatet, og slike saker blir slått relativt hardt ned på. Regel nummer én er nettopp å unngå dette til enhver tid, så konsekvensene for disse fem ble idag bortvisning frem til søndag. Til vanlig ville det vart lenger, men ettersom det er linjeuke med tilhørende reiser nå til uken slapp de ganske billig unna. 


foto/privat

Noen vil kanskje syns det er litt i overkant strengt det regelverket vi er nødt til å følge her, men alt har sin årsak. Det er kjipt å bli bortvist på grunn av en slik fillesak, men samtidig tror jeg dette åpnet øynene litt til flertallet av de som har sluppet unna/ikke blitt tatt tidligere. Jeg vet hvertfall at jeg ikke har noen store planer om å bryte regelen selv med det første!

Nå skal jeg utnytte fritiden jeg har frem til vasketime kl14 med å ta igjen noen episoder av Pretty Little Liars, ettersom jeg ikke har sett på det på altfor lenge! Senere idag blir det hjemmespa og kosekveld med jentene, siden jeg ikke får besøk allikevel.. Ha en fin fredag!

19.10.2012 @ 12:40 i Folkehøyskole 2 kommentarer

UTSLITTfoto/privat, sang/jason michael carroll-hurry home. Fikk tilsendt denne nydelige sangen for noen dager siden. (smelt)

Åh, endelig dere! Oppvask er tatt, klær er brettet og kropp er dusjet. Utsetter rydding av rom til vasketimen imorgen, og tar velfortjent kvelden etter en veldig produktiv dag til meg å være. Når kommer dette energioverskuddet du lovet meg etter mengder med fysisk aktivitet pappa?! Helst vil jeg nemlig bare krype sammen i en ball og sove til mandag! Men det kan jeg ikke, det er nemlig en relativt stor sjanse for at jeg får besøk imorgen :-) 

18.10.2012 @ 23:11 i Folkehøyskole 2 kommentarer

SELVPORTRETT

Tema på ukens fotokonkurranse er som dere forstår ut ifra overskriften selvportrett. Jeg har egentlig ikke jobbet noe særlig med denne sjangeren før, annet enn ved å fysisk holde kamera ettersom jeg fortsatt ikke har kostet på meg et skikkelig stativ. Men, denne gangen hadde jeg mulighet til å låne Muffe´s, ettersom vi jobbet i studio samtidig. Vi holdt på fra sånn 21-22.30 igår, og jeg er faktisk ganske fornøyd med resultatet. Bilde nr 1 er det jeg har valgt å sende inn til konkurransen. 
foto/privat

Dagen idag har virkelig(!) gått i ett. Skole, kor (obligatorisk), kjøkkentjeneste, 1,5 t med aerobic og styrke + en tur ned til Jærhagen har gjort bena mine til praktisk talt gelé. Og jeg er ikke ferdig enda. Fortsatt gjenstår det ordning til kvelds (kjøkkentjeneste) med tilhørerende oppvask, og etter det må jeg hente den store mengden med rene klær jeg har latt henge i vaskekjelleren siden søndag. Skal bli så utrolig godt å synke ned i sengen når jeg endelig er ferdig! 

18.10.2012 @ 19:20 i Folkehøyskole 6 kommentarer

STAVANGER

Idag tidlig dro klassen inn til Stavanger sentrum med den søte skolebussen vår for å være med på lyssetting-kurs hos Stavanger Foto. Jeg hadde hørt det meste fra før av, så følte ikke jeg fikk noe særlig ut av det, men det skader selvfølgelig aldri med litt oppfriskning. Bildene er tatt av Astrid, ettersom kamera mitt fortsatt er tomt fort batteri (typisk meg).


foto/privat, sang/rihanna-diamonds

Ved kursets slutt spredte vi oss til lunch (Muffe/Astrid og jeg var IKKE på burger king... he-he), før vi gikk gjennom gamlebyen for å lete etter fine fotomotiver og bakgrunner til workshopen neste uke. Og det kan jeg love dere at vi gjorde! Gamlebyen er enda koseligere enn selve sentrum, og bare det alene er ganske godt gjort. Åh, Stavanger min, hvordan skal jeg kunne forlate deg igjen allerede om syv måneder?


foto/astrid grønvold, redigering/privat

Deretter ville Stig (lærer) vise oss østkanten av byen, det tidligere arbeiderstrøket, som utifra forklaringene hans fungerte litt som Stavangers "slum". Tidligere var det preget av mye alkoholisme og "fattigdom", og var generelt ikke Stavangers største stolthet. I området ligger det en del fabrikker og bedrifter, og det første som møtte oss idet vi åpnet døren på Jærenbussen var en intens lukt av tørrfór. Delikat..

Men, som med det meste hadde også dette mindre ekslusive bolig og-fabrikk strøket en egen sjarm ved seg. Mellom slitte og nedlagte fabrikker og gamle vestlandsboliger fikk vi plutselig øye på noen utrolig vakre kunstverker, tagget og malt på betongveggene. Bare se hvor kreativt og kult det er!!


foto/astrid grønvold, redigering/privat


foto/astrid grønvold, redigering/privat.  I dette bygget skal det ifølge "ryktene" (og Stig, ikke at det er en sikker kilde) bo en psykopat som blant annet skal ha drept to jenter fra Bergen for noen år siden..


foto/astrid grønvold, redigering/privat


foto/astrid grønvold, redigering/privat

Ellers har jeg glemt å syte til dere om at jeg har kjøkkentjeneste denne uken, hehe. Dette tilsvarer servering under middag, oppvask og opprydding etterpå, samt gjentakelse av dette til kvelds. I starten skal jeg innrømme at det var litt dritt, men nå som jeg snart er ferdig med dag nr.3, er det egentlig helt greit. Vi er fire jenter på gruppen, og har fått masse skryt av både kjøkkenpersonale og tilsynslærere, så det hjelper jo på litt det også! 

Nå sitter jeg godt plassert på internatet sammen med Muffe, og har store planer om å bli her til til jeg skal bort for å gjøre klart til kvelds. Greit da, så må jeg en liten tur i butikken også, men først skal jeg slappe av noen timer! Håper dere har hatt en like fin dag som meg :-) 

17.10.2012 @ 17:25 i Folkehøyskole 0 kommentarer

HOME SWEET HOME

Bergen er et avsluttet kapittel (for nå), og jeg er igjen stasjonert på Øvre Kyrkjebakken. Tok oss (Ann Kristin og meg) drøye 5,5 timer å kjøre til Stavanger igår, men tiden gikk egentlig ganske raskt allikevel. Spiste sveler med brunost på fergen og koste oss ellers med musico a la Tonje. foto/privat, grafittikunst i Bergen (komediebakken). Sang/Karpe Diem - påfugl

De siste dagene i Dragefjellsbakken var uten tvil de beste! Fredag spilte vi amerikaner* i hold dere fast.. TOLV timer! Tenk å bruke så lang tid på et kortspill! Vi fikk superdilla hele gjengen, og tilslutt måtte jeg bare sette ned foten og avklare sengetid da klokken nærmet seg soloppgang farlig mye. Enkelte hadde større problemer med å legge ned kortene og innse at kvelden var over, enn en hardt rusa heroinmisbruker noen prøver å konfiskere "godsakene" av. Haha, snakk om konkurranseinnstinkt.


foto/privat.

Siste kvelden (lørdag) var vi på innflytningsfest et lite stykke unna leiligheten. Jeg var av en eller annen grunn ikke supergira på å dra ut denne dagen, så det endte med at jeg gikk tilbake til leiligheten mens de andre dro ut. Det var ihvertfall slik det så ut, frem til det plutselig en drøy halvtime etter jeg hadde kommet hjem veltet menneske etter menneske inn på 30 kvadraten "vår". Men for all del, det var koselig det også! foto/privat, tacolove. 

Jeg sitter igjen med en utrolig god følelse etter ferien. Det var fantastisk herlig å møte flere av favorittpersonene mine igjen, ikke minst gjorde det godt med litt nye inputs på et nytt sted, i en "ny" by. Ser allerede frem til å besøke Andreas igjen på nyåret!

15.10.2012 @ 13:49 i Bergen 2012 0 kommentarer

BERGEN PT.3

Nok en dag har gått i Dragefjellsbakken, og jeg må si at Bergen begynner å bli et mat-kapittel for seg selv! Spiste tidenes herligste lunch på Godt Brød tidligere idag, med Andyboi, Susanne og Sol. Kanel/mandel bolle med eggekrem og hjemmelaget brownies med valnøtter. Snakkes. 


foto/privat, Helt ok lunch på Godt Brød. 

Senere på dagen tok vi en liten rundtur nede i sentrum, "så på" bryggen osv, før vi dro i matbutikken og handlet til middag. Valget falt på vegetarpizza med mozarella og mais, og det var rett og slett magisk. Jeg er glad i Jæren altså, men maten på skolen kan ikke sammenlignes med mat man lager selv! 


foto/privat, Bryggen. Vegetarpizza <3

Nå sitter vi sammen med en annen kamerat av Andreas, David, og prater og drikker litt vin (studenter as!..) Tror vi bare blir sittende i leiligheten å slapper av ikveld. Til helgen skal vi nemlig på innflytningsfest. Svære greier. Ikke at jeg aner hvem jenta er :-)
Ønsker alle studenter en flott lille fredag!

11.10.2012 @ 23:25 i Bergen 2012 0 kommentarer

KOLLEKTIVET

Idag forsov vi oss. I ti-tiden våknet vi plutselig av at tlf til Andreas ringte, med beskjeden om at "det nye" besøket stod utenfor. Derfor var det ikke fult så ryddig som vi planla når de kom inn hit, men det tok vi oss raskt av når de tok en liten siesta etter reisen fra oslo. Nå har jeg også fått fikset litt på ansiktet, og er klar for en dag til av hva Bergen by har å by på. Starter med lunch om en liten halvtime!


foto/privat

Satser på en liten oppdatering til iløpet av dagen/kvelden. Ha en fin torsdag så lenge!

11.10.2012 @ 13:49 i Bergen 2012 0 kommentarer

BERGEN PT.2

Kjører på med litt flere instabilder nå som jeg er så godt igang.. 


foto/privat, Frokostlykke.

De to siste dagene har vi rett og slett ikke gjort noenting! Akkurat sånn ferie skal være. Kjenner det er godt å faktisk sovne av meg selv fem min etter jeg har lagt meg, i stedet for å høre lyden av treningsballer av plast som blir kastet og sparket iherdig gjennom betong-gangene.

Men, jeg har litt fhs-kjærlighetssorg også da, mer enn jeg trodde jeg kom til å få faktisk. Sprøtt hvordan vaner og mennesker kan bli en vesentlig del av hverdagen din etter så kort tid. Og når jeg kommer tilbake til internatet på søndag har jeg rommet for meg selv i hele to uker. Beamin, kjapp deg hjem!


foto/privat, Dragefjellsbakken. 


foto/privat, Tirsdagskos. Go´gutten!

Nå skal Bestie og jeg streame en film før vi tar kvelden. Satser på å finne en god komedie på 1channel. Vi burde også rydde og vaske litt, ettersom vi er to fler i leiligheten fra og med imorgen.. Sov godt!

10.10.2012 @ 23:56 i Bergen 2012 2 kommentarer

BERGEN

Ps. Kamera ligger batteritomt igjen på folkehøyskolen. Tenkte dere ville ha litt Instabilder som en dårlig erstatter!

På søndag tok jeg som planlagt 12.27 toget mot Bergen fra Oslo, etter to koselige døgn i Nittedal. Det var godt å se kjente fjes igjen, og jeg forlot hjemstedet nok en gang med et lurt smil om munnen. Bare to og en halv måned til vi sees igjen. 


foto/privat, Verdens beste pannekakefrokost fra lørdag.

Togturen til Bergen gikk mye bedre enn forventet. Hørte på musikk stort sett hele turen og fulgte med hvordan vi flyttet oss fra skog og høst til fjell og snø, til by og regn. Norge ass.


foto/privat, Utslitt koffert, fast følgesvenn. Hardangervidda ?

Andreas/Bestie hoppet selv på toget i Ål, så de fire siste timene av turen tok vi sammen. Da gikk tiden plutselig superfort, og poff så var vi i Bergen. Det var et rent helvete å frakte den overvektige kofferten min på brostein på tvers av noe som føltes som hele bergen by, men omsider låste vi oss inn i en koselig loftsleilighet, 5x2 trapper over bakken! Deretter var det tid for ORDENTLIG taco, for første gang på to måneder. Himmelsk. 


foto/privat, Togperrongen/stasjonen. 

Idag har vi egentlig tilbragt den meste av tiden i leiligheten. Var en kjapp tur i butikken, før vi lagde crispy chicken til middag (endelig!), og jeg var igjen i paradis. I 21-tiden var vi også på kino og så "Ted", men den må jeg innrømme faktisk skuffet. Klarte ikke helt plassere den innenfor sjangere heller, egt.


foto/privat, Frokostbordet fra himmelen. --> helsekost

Ellers har jeg det fint og nyter ferie osv. Ser frem til en hel uke i bestie´s selskap! 


foto/privat, Andreas FOR kule solbriller..

Snakkes, Hei.

09.10.2012 @ 02:53 i Bergen 2012 2 kommentarer

THIS IS WAR

Hverdagen på Jæren begynner å bli rutine, og kombinert med all ventingen på høstferie har folk kjedet seg litt den siste uken. Derfor var det noen kreative sjeler som mandag natt begynte å innrede Øvre Kyrkje, med møbler og interiør "lånt" fra de andre internatene. Kvelden etter, tirsdag, var det på tide for Mølla(møllehagen) å hevne seg, ved å blant annet ta alle speilene på toalettene våre. Før vi visste ordet av det ble det erklært internatkrig. 

Puter, tepper, vannkokere, microbølgeovner, stoler, bord, spill, sofaer og også bordtennisbord var noen av gjenstandene som forsvant fra de andre internatene i nattens løp. Skoene til alle på Øvre og Nedre Mølla ble også knytt sammen i en eneste stort knute. Noe som startet som en uskyldig spøk, tok dermed heelt av. Mange tok humoren, noen ble irritert (deriblant lærerene). Så da vet dere hvertfall hva den siste tiden min på folkehøyskole har gått til. Vi er ikke like barnslige hele tiden altså, jeg lover ;)


foto/privat,  Starten av kvelden m/guitar hero og kos.


foto/privat. Et eksempel på hvordan det ble seende ut, dette på Nedre Kyrkje. 


foto/privat, Det ble mye nytt kjøkkenutstyr på både Nedre og Øvre Kyrkje. 


foto/privat, Nyinnredet gang på Nedre Kyrkje. 

Nå er jeg akkurat ferdig med å pakke til ferien, som for meg starter allerede ved morgengry imorgen. Jeg skal ta flyet sammen med Astrid og Marianne klokken 13, og deretter starte det som skal bli den beste ferien på lenge! Snakkes 8 timer østover imorgen! Hei

04.10.2012 @ 21:57 i Folkehøyskole 0 kommentarer

floaton

floaton 19, Nittedal
Hei. Jeg heter Tonje R. Sjølie, er 19 år gammel og går for tiden foto-linjen på Jæren Folkehøgskule nedenfor Stavanger. Derfor vil bloggen min hovedsaklig dreie seg om hverdagen her, reiser, trening og foto-oppgaver, med innslag av andre interesser som (mer) foto, mote m.m. Velkommen!

Søk i bloggen

Widgets


hits