Arkiv måned: september 2012

(Party) Rock (Anthem)

Igår hadde vi grønn dag på skolen. Dette tilsvarte i et besøk på en bondegård i nærheten, hvor de blant annen kun produserer økologisk mat. Vi hørte på et foredrag og ble vist litt rundt på gården, før vi fikk plukke våre egne tomater i drivhuset. Kanskje ikke det mest interessante jeg har vært med på, men tiden gikk greit fort og plutselig var vi tilbake til middag. 


foto/privat


foto/privat

På kvelden var det omsider Øvre Kyrkjes tur til å arrangere elevkveld, og selv om jeg var helt kake i bena når jeg kom tilbake til internatet i 23-tiden, var det en ganske vellykket kveld. Det var mange kreative rockekostymer og tatoveringer, og vårt noe ruskete tidskjema gikk mye bedre enn forventet. Mens resten av skolen gikk ned på puben ved "skoledagens" slutt, ble jeg igjen sammen med M, A og K. Fornuftige som vi er sparte vi heller pengene til høstferien, som er om under en ukeee!! 


foto/privat

Idag skal jeg bare ta det helt med ro. Forhåpentligvis sulter jeg ikke ihjel før middag kl15, og så skal jeg ned på statoil for å handle inn diverse nødvendigheter ettersom jeg plutselig kom på at det er søndag. Går helt surr i dagene her nede.. Deretter planlegger jeg marathon av diverse serier frem til jeg skal legge meg. Sounds like sunday

30.09.2012 @ 13:10 i Folkehøyskole 0 kommentarer

MTV CRIBS, FHS STYLE


foto/privat, sang/hall of fame-the script

DA, dere, er det på tide at jeg viser dere min/vår flotte leilighet på hele 16kvm! Det var såkalt sortvær ute når jeg tok bildene, så kvalitet og lys er ikke akkurat optimalt m/tanke på at jeg fikk lite hjelp av vinduet, men det får så gå. Tror dere skal klare å "skjønne greia" uansett. Lot være å ta bilde av roomie´s "side" ettersom den ikke var så veeldig ryddig (værsågod Bea, ingen bevis, hihi). Så, here it goes: Velkommen til Øvre Kyrkjebakken, rom 128!


foto/privat


foto/privat


foto/privat


foto/privat


foto/privat, Internatgangen til Øvre Kyrkje under vasketimen før idag. Så rent og pent a gitt. Og Kristine i full gang på do nr.3. Flinka!


foto/privat, Fellesstuen som stort sett alltid (aldri) ser så fin ut som nå. 


foto/privat, Felleskjøkkenet m/tilhørende oppvask. Dette var punkt 2 på lista for gangmøte på tirsdag. Og soom den har flyttet seg, haha..


foto/privat,  Si Hei til roomie Bea/Beatriz/Kjøtthue/Fjompen. (hun er egentlig ikke SÅ brun..) <3

Etter jeg er ferdig med å klappe meg selv på skulderen for å publisert dette etter bare litt over en måned her, skal jeg ta en kjapp dusj før det vises Senkveld i Moseberghagen. Har ikke sett på tv siden vi var på hyttetur helt i starten av skoleåret faktisk. Èn tv (med nrk1 og tv2) på delig med 99 andre gjør at jeg vanligvis ikke gidder å ta turen over skolegården engang, men idag lot jeg meg altså overtale. God fredag!

28.09.2012 @ 21:22 i Folkehøyskole 2 kommentarer

WORKSHOP PT.2

Da tror jeg jeg endelig begynner å bli litt fornøyd med bildene til workshopen. Egentlig skulle jeg vise de frem i klassen idag, men ettersom det tok noe lengre tid enn forventet, ble det for meg og to andre utsatt til mandag. Gjorde meg egentlig ingenting med tanke på standarden de fleste hadde på bildene sine idag. Føler jeg ville.. bleknet i forhold, hehe. Men men, øvelse gjør mester! Ellers kan jeg fortelle at turen til IKEA med jentene igår var en skikkelig suksess! 

Jeg fikk kjøpt overmadrass, pynteputer, hodepute, "gravidpute" (til å sove med mellom bena, haha), plakater, orkidé i/potte, duftlys, borrelås-hyller til klesskapet osvosv. Det hele endte opp på under tusenlappen, er det rart man elsker IKEA? Etter vasketimen imorgen skal(!!!) jeg ta bilder til dere, for nå begynner det virkelig å bli hjemmekoselig her! 


foto/privat


foto/privat


foto/privat


foto/privat

Men nå skal jeg fikse opp litt i det slitne ansiktet mitt, før jeg går ned i sentrum og kjøper mat med M & A. Har ikke vært helt i form på ettermiddagen idag, og det syns for å si det sånn! Senere må jeg nemlig stå modell for Muffe i stuido til fotokonk-oppgaven imorgen, så best at jeg gir meg selv en liten makeover før det. Ha en fin kveld da dere !

27.09.2012 @ 16:16 i Folkehøyskole 0 kommentarer

MACRO WORKSHOP

Jeg tenkte å vise dere litt av det jeg jobber med på skolen for tiden. Denne uken har vi nemlig macro-workshop, noe som tilsier selvstendig arbeid med macrofotografering, hvor vi ved ukens ende (imorgen) skal presentere de ti bildene vi er mest fornøyd med. Jeg hadde en noe keitete start, hvor jeg blant annet klarte å ødelegge den ene øredobben jeg skulle ta bilde av. Hele den første dagen av prosjektet gikk egentlig bare bort til tull. Men idag, idag dere, har jeg søren meg vært ganske flink allerede! Satte opp mitt eget lille fotostudio på internatrommet, og knipset i vei.

Foreløbig har jeg bare gått raskt over de på macen, og er litt usikker på hvor mye brukbart jeg har produsert. Men, jeg har da iallefall kommet igang! Tror jeg skal fortsette med fotograferingen i en 20-25 min til, nå som jeg først er i siget, før jeg tar lunch. Senere idag skal jeg på IKEA for å kjøpe overmadrass (endelig!) og litt diverse "stæsj" til rommet. Ha en fin dag! 


foto/privat


foto/privat


foto/privat


foto/privat

PS. Legger vekt på at bildene over ikke(!) er mine utvalgte. De er heller ikke ferdigredigerte, ville bare vise dere what´s up. 

26.09.2012 @ 11:00 i Folkehøyskole 2 kommentarer

HAPPYWEEKEND

Jeg var kanskje litt vel optimistisk når jeg lovet dere bilder samme dagen som jeg skulle få besøk.. Fotografering av internat og rom har hvertfall stått nederst på prioriteringslista de siste dagene. Langhelgen har vært utrolig koselig, og jeg tror nesten jeg har smilt non stop fra fredag til søndag. Som flere har forstått over blant annet instagram har R vært på besøk hos meg på skolen i helgen. 


foto/privat

På fredag gikk vi ned på The Only One, den lokale pubben her på klepp, sammen med Mari og Marianne. Det var 50-talls kveld, så både musikk og antrekk (på de lokale vel og merke) var etter dette tema. Vi var alle litt skeptiske i starten, men det utviklet seg til å bli en veldig vellykket kveld! Lørdag gikk for det meste til å sove og slappe av, før vi på kvelden så på film i biblioteket med Amalie og kjæresten hennes. Vi så The Philly Kid (boksefilm), veldig typisk "oss", og den var som forventet ganske bra! 

Idag har vi egentlig bare slappet av, sett film og tv-serier på macen og ligget i sengen for det meste. Etter kveldsmat dro vi omsider til flyplassen, og helgen var offesielt over. Det er aldri morsomt å si hade til noen du vet du ikke kommer til å se på en stund, men jeg sitter igjen med en god følelse etter en av de bedre helgene på en god stund :-)

23.09.2012 @ 23:48 i Folkehøyskole 0 kommentarer

THE LAST TWO DAYS

Igår fikk jeg endelig pakken pappa sendte meg i forrige uke! Innenfor norgespakken befant det seg 3 av ebay pakkene jeg har ventet mange uker på, et cosmoblad, pluss litt godteri pappa hadde lagt med bare for å være snill. Pappa ass! Det er merkelig hvordan dagen blir så mye mer interessant bare man får litt post. Hint hint, jenter (og forsåvidt gutter)! Til go´jentene som har spurt om adressen min allerede: Jæren folkehøyskole, Søren Øvretveits veg 9, 4352 Kleppe! 


foto/privat

Dagen idag har vært preget av overraskende mye fritid til skolen å være. Det var siste dag av Ole Brumm dagene (et opplegg ang psykisk helse vi har hatt fokus på de siste dagene), og den vanlige morgensamlingen var derfor byttet ut med et foredrag holdt av Funkishuset i Sandes. Der jobber de med helsehjelp og blant annet utdeling av nye sprøyter og diverse til de tyngste narkomane. Var som forventet ganske imponerende og inspirerende å høre på disse damene fortelle om arbeidslivet sitt. (note to self: utdanningsidè)


foto/privat

Etter store(!) deler av skolen hadde dratt på overnattingstur eller hjem for langhelgen, lagde Marianne og jeg oss pizza (med ekstra mye mais) på internatet og spilte "den forsvunne diamanten", enda ingen av oss husket reglene. Og deretter gikk jeg på rommet for litt alenetid med mine kjære "Pretty Little Liars". Jeg er nå halvveis ut i sesong to, på bare noen få dager. Hvorfor ingen av venninnene mine har tvunget meg til å se på det tidligere er et mysterium! Men nå maser Mariannemor så mye på meg at jeg nesten ser meg nødt til å runde av her. Imorgen skal jeg ta bilder av internatet og rommet til dere. Jeg må bare rydde litt først. Promise!

Ha en super torsdagskveld da, dere!  

20.09.2012 @ 22:06 i Folkehøyskole 0 kommentarer

LIGHTNING

Vi fikk besøk av et nydelig tordenvær over folkehøyskolen inatt. Og ettersom jeg ser ut til å få igjen den gamle døgnrytmen igjen, satt jeg meg like så godt ved vinduet, intullet i et stort pledd, og studerte hvordan det sakte men sikkert veltet over oss. For hver gang det blinket, i noe som varte i rundt 1/160s, som er rundt det jeg ville tippet et lynglimt bruker på å lyse opp et rom, litt på samme måte som når en blitslampe går av i studio, kunne jeg skimte refleksjonen av ansiktet mitt i vinduet. Jeg la merke til at jeg har lagt på meg. Et rundere ansikt enn tidligere så tilbake på meg, men det gjorde meg egentlig ingenting. Jeg satt bare å observerte hvordan himmelen så delikat delte seg hver gang disse gul-oransje stripene bestemte seg for å vise seg. I noen minutter tør jeg nesten å påstå at jeg følte meg oppriktig lykkelig.


foto/privat

Men det skulle ikke vare lenge. Like plutselig som det hadde startet, ble det lille magiske øyeblikket jeg hadde for meg selv revet bort fra meg, av nok et lysglimt. Denne gangen telefonen min som med en pulserende blits fortalte meg at det var en oppdatering av noe slag. Facebook, flott. Og jeg som hadde bestemt meg for å fordufte fra alt som heter internett, og ta avstand fra menneskelig kontakt for resten av kvelden. Når jeg la tlf ned igjen, noe fortumlet over det jeg nettopp hadde blitt påminnet, var det borte. Det eneste å feste blikket på gjennom det slitne internatvinduet nå, var en ordinær våt og kald høstnatt. Ingen magi, ikke noe spesielt. 

18.09.2012 @ 15:45 i Blogg 2 kommentarer

FOTOINTRO


foto/privat 

Jeg kom faktisk på tredje plass i ukens fotokonkurranse på fredag! Det var litt stas. Fiine Muffe (Astrid) stilte opp som modell, og lite overaskende valgte jeg "røykebilder" som tema mitt, innenfor "nærbilde" som var ukens tema vi skulle forholde oss til. Denne gangen ble ikke bildet mitt slaktet like mye som forrige gang, så det var litt morsomt. Ellers tenkte jeg å vise noen av de andre bildene jeg har tatt under diverse "testshoots" her de første ukene. Har fortsatt ikke kommet skikkelig igang med selve arbeidet, men det er fordi vi har måtte starte veldig fra scratch ettersom vi er på så forskjellige nivåer i klassen. Passer meg uansett ganske fint å friske opp basis-instillinger og få gode ideer til fremtidige shoots. 


foto/privat


foto/privat


foto/privat
 

Søndager er relativt stille her på skolen, men det gjør meg ingen verdens ting. Deilig med èn dag i uken hvor vi ikke har noe som helst å ta oss til, hvor alt er fullstendig opp til oss selv. Derfor planlegger Bea (roomie) og jeg å ta sol senere, samt rydde og gjøre det litt fint på rommet vårt. Kanskje blir det filmkveld med jentene ikveld også, hvem vet. Søndag slik den skal være, hvertfall! 

16.09.2012 @ 14:58 i Folkehøyskole 2 kommentarer

KVADRAT

             

        
foto/bikbok.com

Etter middag idag er planen å sjekke ut det store kjøpesenteret Kvadrat, som ligger midt imellom skolen og Sandnes. Det nærmeste vi kommer et kjøpesenter her på Klepp er Jærhagen, som jeg helt ærlig skal innrømme ikke er store greiene. De har mye småplukk der og noen få klesbutikker, men dersom det er klær man er ute etter er utvalget heller beskjedent. Derfor skal det bli spennende å se hvilke butikker de har på Kvadrat, ikke minst skal det bli digg å komme seg litt ut av skolen. Har også sett meg ut noen favoritter fra den nye kolleksjonen til bikbok (bilde), så håper på at de har det meste av det inne!

Nå tenkte jeg å ta en liten time på øye, før vi har vasketime kl: 14.00. Resten av dagen har vi heldigvis frii! Ha en fin fredag da, dere! 

14.09.2012 @ 12:36 i Blogg 0 kommentarer

AEROBIC


foto/privat

Åh, jeg hadde nesten glemt hvor godt det er å røre på seg! Hadde første ordentlige aerobictime (+20 min styrke) idag, og det var så utrolig herlig å komme igang! Aerbic er et av rundt ti valgfag vi kan velge her (vi må ha minst to), og det var det første som overhode falt meg inn som en selvfølgelighet å delta på. Planen er også å melde meg inn i treningssenteret som ligger 5min gange fra skolen, hvor systemet fungerer på den måten at vi kan komme og gå som vi vil. Kunne ikke passet meg og den noe uforutsigbare skolehverdagen min her bedre! 

Regner med at jeg kommer til å kjenne det godt imorgen, spesielt i magen. Men det er jo såå verdt det! Ellers har nok en dag gått unna i rekordfart, og spør du meg nå hva jeg har gjort husker jeg faktisk ikke. Det er utrolig merkelig hvordan dagene/ukene her raser forbi, men samtidig så føles det ut som jeg har vært her MYE lenger enn 2,5 uke. Har nok mye å gjøre med det faktum at du går på skole og bor med de samme folkene. Skjønner nå hvordan folk kan sammenligne folkehøyskoleelever med en "stor familie" eller en sekt.. haha

13.09.2012 @ 22:55 i Folkehøyskole 0 kommentarer

NEW IN


foto/privat

Idag har jeg vært på fotokurs hos Stavanger Foto med klassen. Fokuset var på macrofotografering, og vi ble selvfølgelig oppfordret til å kjøpe en masse utstyr for å kunne ta disse fantastiske bildene selv, ved endt foredrag. (som om utstyr er alt som skal til).  Etter presentasjon av alt fra stativer til objektiver, mellomringer og kamerasekker, fikk vi en drøy time på å gå rundt og gjøre hva vi følte for. Jeg valgte å vente med mer fotoutstyr inntil videre, men har notert meg hvertfall 3-4 punkter på ønskelisten til jul!

Astrid og jeg tok deretter turen ned mot Vågen* og tittet litt i butikker. Jeg falt fullstendig for vinterjakkene på mango, og hadde ikke det minste viljestyrke til å henge den utvalgte fra meg igjen når vi skulle gå. Dermed røk hele ukesbudsjettet på bare noen få minutter. MEN, det var veldig verdt det! Viser dere imorgen, nå skal jeg faktisk prøve å ta kvelden tidlig til en forandring! Sleep tight!
 
*Skagenkaien/havnen i Stavanger sentrum 

13.09.2012 @ 00:06 i Folkehøyskole 0 kommentarer

NY BLOGG

Jeg starter med en gang med å si at hverken design eller header er (langt ifra) ferdige. Jeg har sittet og puslet med det noen timer nå, men det tar tid å få ting på plass slik som jeg vil ha de. Spesielt når jeg er så rusten på html & css etter et år med totalt fravær fra det. Tenkte likevel å poste et innlegg med litt informasjon om meg til å begynne med. 

Dette er den første posten på min nye blogg, men ikke akkurat mitt første blogginnlegg. Jeg har tidligere hatt tilsammen tre (tror jeg) andre blogger, som jeg over tid har gitt opp. Dette pga jeg har klart å totalødelegge kodingen i designet eller av den enkle grunn at jeg rett og slett ikke har hatt noen inspirasjon what so ever. MEN NÅ DERE! Etter å ha begynt på ny skole, på et nytt sted, med nye mennesker og en hverdag ganske annerledes enn det jeg er vandt med fra tidligere, tror jeg jeg skal klare å holde interessen tilstede denne gang. Det vil først og fremst inneholde bilder og gjenfortellinger av dagene jeg opplever her på folkehøyskolen. Med fag (foto, film & folk), trening, reiser og andre interesser som opptar meg som f.eks foto/redigering og mote.


foto/amaliestokkan

Så til litt informasjon om meg (til de som evt ikke kjenner meg fra før, f.eks fremtidige elever ved Jæren fhs): Jeg heter Tonje R. Sjølie, er 19 år og kommer opprinnelig fra Nittedal, i Akershus. Som dere sikkert har fortstått skal jeg bo de neste 9 mndene her på klepp, mens jeg "studerer" (om man kan kalle det det..) foto på Jæren folkehøyskole. Her deler jeg rom med en annen "oslojente", Beatriz! Hittil har samboerskapet gått veldig bra (hvertfall for min del, hehe), og jeg har troen på at dette vil bli et bra år både med tanke på romkamerat og skolen ellers! 

12.09.2012 @ 19:16 i Folkehøyskole 0 kommentarer

floaton

floaton 19, Nittedal
Hei. Jeg heter Tonje R. Sjølie, er 19 år gammel og går for tiden foto-linjen på Jæren Folkehøgskule nedenfor Stavanger. Derfor vil bloggen min hovedsaklig dreie seg om hverdagen her, reiser, trening og foto-oppgaver, med innslag av andre interesser som (mer) foto, mote m.m. Velkommen!

Søk i bloggen

Widgets

hits