Kategori: Hverdag

THE END

In japanese, the word tuesday is ka youbi, meaning fire day. 

Jeg velger å si dette på (nesten) samme måte som hovedkarakteren i en av mine absolutte yndlingsfilmer. Den beste måten å avslutte noe på er ved å sitere en annen person. Noen har allerede sagt det bedre enn deg. Musikk fungerer ofte på den måten, og selv om låten under her egentlig er litt for mainstream til at jeg vil innrømme at den treffer meg i hjertet, så gjør den det. foto/ukjent, musikk/tinie tempah ft. ester dean - love suicide

Som mennesker tar vi daglig en hel haug av valg. Noen ubetydelige, andre lifechanging. De siste ukene har jeg måtte tenke mer over dette enn til vanlig, og jeg har omsider kommet frem til en konklusjon. Tatt et valg som vil endre mye av den hverdagen jeg har holdt fast ved i lang tid. Det er på tide å legge vekk majoriteten av det som har fylt hjertet mitt de siste tre årene. På samme måte som forbokstavene skrevet med kull på benken i sommerparadiset mitt forsvinner mer for hver dag, vil også denne merkelige følelsen som preger meg nå viskes bort og om en stund gjenstå som ikke annet enn vage minner.

Sommeren 2009/10/11/12, alle årene på videregående, de søvnløse nettene i desperat hjertesorg og den inntense lykken. Men mest av alt kjærligheten. Den som holdt oss sammen gjennom så mye vondt, og så utrolig mye bra. Takk for at du lærte meg om kjærlighet. På godt og vondt.  

21.02.2013 @ 02:24 i Hverdag 1 kommentar
Stikkord: kjærlighet

OSLO MIN

Tenkte å vise dere litt av en bildeserie jeg tok i Oslo i ferien. Jeg ville vise noen av hovedstadens nyanser, og mener jeg har fått frem litt av både det ene og det andre. Cluet med å jobbe med "øyeblikks-fotografering" som jeg har gjort her, er selvfølgelig å opptre litt diskrè ettersom du ofte tar bilder av vilt fremmede mennesker. Men for de av dere som har hilst på meg mer enn èn gang, skjønner kanskje at det er en faktor som ikke passer heelt inn i personligheten min. Derfor var det ikke sjeldent folk skakket litt på hode eller ga meg et uskyldig lite drapsblikk. Men hey, jeg fikk da fortsatt ganske greie resultater, så et grumpyface eller to er ikke nok til å skremme meg bort fra å gjøre noe lignende igjen. 

PS. Stemningsmusikken er å anbefale for å få den riktige følelsen. he-he
foto/privat, musikk/emire og lillebror - oslo

19.02.2013 @ 00:47 i Hverdag 5 kommentarer
Stikkord: oslo foto

HALV PRIS PÅ STAVANGER LIVE - VALENTINE TILBUD

Kan ikke la være å tipse dere om dette fantastiske tilbudet Amalie kom over tidligere ikveld. KUN I DAG har billetservice et eget valentine-tilbud som går ut på at du kan kjøpe to billetter for prisen av èn. Genialt hvis du er litt sent ute med overraskelse til din kjære og er gira på festivalen selv! Eller hvis dere er to venninner/kamerater som har kan tenke dere å bli med på en sinnsyk opplevelse. Haha, høres ut som jeg får betalt for å skrive dette. Er bare sykt gira ettersom jeg allerede har billett i boks! 

Artister i foreløbig line-up: Tinie Tempah. Far East Movement, Karpe Diem, Two Door Cinema Club, Knife Party og Nicky Romero!


reklame: stavangerlive.no

Bli med da vel! :-)
Husk at tilbudet går ut 23.59 ikveld!

14.02.2013 @ 20:35 i Hverdag 0 kommentarer

VINTERFERIE

Det er ikke lenge til jeg drar til Oslo for å bo noen dager hos Amalie. Vi skal ta bilder til oppgaven vi fikk utlevert før ferien og fortsette å planlegge årboken. Men jeg har heldigvis fått møtt flere av jentene mine mens jeg har vært hjemme. Jeg var ute både fredag og lørdag, og da møtte jeg også mange jeg ikke har sett siden vgs. Så det var jo selvfølgelig koselig. 


foto/privat, bestisvors på fredag

Det skjer ikke så mye annet om dagen, annet enn at jeg slapper av og ser på serier på netflix. Det er sykt at jeg syns den 100 år gamle enkeltsengen min på skolen er bedre enn dobbeltsengen her hjemme, men jeg sover faktisk bedre i den. Ser frem til å sove middagslur igjen førstkommende mandag for å si det sånn. 

Håper dere har hatt en ok mandag, vet den kan være litt treg ;-)

12.02.2013 @ 01:54 i Hverdag 0 kommentarer
Stikkord: helg ferie weekend

GOT CONVERSE

On my mind tonight.foto/ukjent, musikk/macklemore - the town

08.02.2013 @ 00:26 i Hverdag 0 kommentarer
Stikkord: converse boy tattoo

DAGDRØMMER LITT..

Saltvannskrøller. Følelsen av solvarme mot huden. Sjokoladefondue. Bål på svaberget. Hvitvin. Soloppgang. En god hånd å holde i. Olajakke. Ostepølse. Sjø. Festival. Lange gåturer om natten. Milkshake. Soft-is med lakris-og jordbærstrø. Sommerfugler. Bra mennesker. Lykke.  -->  2013!foto
/privat, sang/ess i ermet - dette er livet (ungdomsskolen<3)

25.01.2013 @ 12:30 i Hverdag 0 kommentarer

GRØNNE ØYNE

I noen få sekunder gløder øynene hennes igjen, glinser, gråter. Hun viser hele seg i ett eneste uttrykk. Sårbarheten danser i det grønne og blikket blir sløret, fortapt. Fanget i en evig søken etter noe som ikke eksisterer. Så forsvinner hun like fort som hun kom, uten et spor av sitt nærvær.
Akkurat som havet. Akkurat som stenene. Som blir kastet på land i starten av vinterhalvåret og blir liggende over den sure vestlandsvinteren, til vårbølgene kommer å plukker de med seg og går igjen. Bare på noen sekunder. Kaos.


foto/www.etoday.ru

22.01.2013 @ 01:51 i Hverdag 1 kommentar

OH THE IRONY


foto/ukjent fototalent, sang/lou barlow - legendary

Dere husker hva jeg sa om tirsdager? Fuck det. 

16.01.2013 @ 02:10 i Hverdag 0 kommentarer

THE BEACHsang/olin and the moon - another one down 

Ikveld var jeg på stranden etter solnedgang. Vi kjørte på en smal grusvei ned en bakke som stod skiltet mot havet, før alle omgivelser åpnet seg i et eneste sort mørke. Vi saknet farten betraktelig og noen sekunder senere lyste lyktene fra bilen opp et hvitt bølgebrus mot mørkebrun sand. Så mye mer dystert og kaldt enn på dagtid selv en dårlig jærdag, men likevel så fint på sin egen måte. 

Det er noe med den følelsen du får av å gå langs stranden om natten. Det overveldende mørket og den såre tomheten som blir overdøvet av fullstendig ro fra bølgene som slår imot land. Du føler deg fullstendig alene, men du kan akseptere det så lenge du føler deg som da. Glad selv om du er lei. Sterk selv om du er svak. Tøff, viljesterk og stolt. Ene og alene.  

13.01.2013 @ 23:33 i Hverdag 0 kommentarer

NIGHTMAREsang/olin and the moon - not in love.

Inatt drømte jeg at du ikke ville ha meg lenger. Så våknet jeg og innså at det ikke var en drøm. 

10.01.2013 @ 14:26 i Hverdag 0 kommentarer

NESTEN KLAR!

Imorgen kveld bærer det tilbake til Stavanger og skolen igjen, og det er helt sykt at det allerede har gått nesten tre uker! Kan ha noe med at jeg har vært "på farten" omtrent siden ankomst, men allikevel. Iløpet av ferien har jeg spist og sovet hjemme kun tre netter. På tre uker, haha herregud.. Alt i alt har det vært en kjempeferie, jeg har rukket å møte (nesten) alle jeg planla å se, spist masse god mat og ledd meg halvt ihjel opptil flere ganger!

Idag har jeg vært flinketonje, vasket alle klærne jeg hadde med og pakket 90% av det i kofferten igjen. Det gjenstår egentlig bare å shine over rommet litt så er jeg good to go. Flyet går ikke før 22.15 imorgen kveld så jeg har enda god tid for å si det sånn. Men nå bærer det ut for feriens siste eventyr, ha en fin lørdag

05.01.2013 @ 22:42 i Hverdag 0 kommentarer

2013 IN THE MAKING - WISHES FOR THE NEW YEAR*

Det er noen ting jeg ønsker å endre på i år (også). Faktisk en del ting. Men i stedet for å lage en urealistisk stygg liste som får meg til å føle meg som en dust gjennom de første ukene av året for så å gi opp, skal jeg heller fokusere på hva jeg ønsker for dette året. Hva angår ja, det meste. 

1. Jeg ønsker å fullføre andre og siste semester av folkehøyskolen med enda flere gode minner med alle de fine menneskene mine der. (<3) 
2. Ved skoleårets slutt ønsker jeg å komme raskt igang med ny jobb, melde meg opp til flere eksamener som privatist og komme igang med skikkelige rutiner igjen. (Dette gjelder også trening. Gleder meg!) 
3. Jeg ønsker at jeg ved 2013´s slutt skal ha spart en betraktelig høyere sum enn foreløbig i BSU-kontoen min slik at jeg er et steg nærmere drømmeleiligheten!  
4. I år ønsker jeg at jeg starter å planlegge sommerferien tidlig og prioriterer å sette av penger så ofte som mulig, slik at den blir fylt med flest mulig jenteturer, konserter, festivaler og kanskje en sydentur! 
5. Jeg ønsker å ta flere og bedre bilder og utvikle meg mer som fotograf via utallige kreative og ikke kreative photoshoots. 
6. Håper også jeg finner noen å dele drømmene om leilighet, reiser og fremtiden med.


foto/ayyootorres.tumblr.com,  Sang/Jesse Matador-Bomba Radio Edit

Har dere noen spesielle ønsker for 2013? 

04.01.2013 @ 10:00 i Hverdag 1 kommentar

INSTACHRISTMAS

Hei! Har dere hatt en fin jul? Nå som vi er farlig nærme nyttår, lover jeg (igjen) å ta meg bedre tid til det her. Vent og 
se. Imens kan jeg vise dere litt av hva jeg har gjort i det siste, gjennom de flotte instagram bildene mine, he he. Jeg er 
hvertfall "hjemme" i Nittedal for jul og nyttår, og det er faktisk ikke så altfor ille altså : )

Hjemreise + gjensyn 20-23 Dec.
Som noen av dere kanskje fikk med dere var det fullstendig kaos på Gardermoen denne dagen. Pga frosttåke var 4/5
Norwegian fly kansellert, så da Astrid (muffe) og jeg kom frem til flyplassen i litt vel god tid, var vi ikke spesielt høye i
hatten. Heldigvis slapp vi unna med bare én time forsinkelse ! Og så holdt jeg offesielt på å fryse den lille rumpa mi av
meg da vi gikk ut av flyet i kjære Oslo og ble møtt av en vegg(!) av kulde. Hvordan har jeg orket det der i alle år?!

  
   

Resten av dagene før 24 brukte jeg tiden på å møte igjen folk jeg ikke har sett på aalt for lenge! Ble blant annet med 
på jentenes vors til SHM-konserten enda jeg ikke skulle dit. Var tross alt flere av dem jeg ikke hadde sett siden august!
Det var forsåvidt ganske herlig å få servert pappas spareribs igjen også, og ikke minst kunne lage det jeg ønsker selv, 
akkurat når jeg ønsker. Har på flere måter fått flere "grenser" etter jeg flyttet enn tidligere, i motsetning til mange andre. 

   
   

Julaften + dagene etter.
Julaften startet med at jeg forsov meg, noe som i seg selv satte litt standarden på dagen dessverre. Var på juleguds-
tjeneste med mamma og tittet så vidt på tven før jeg la meg på rommet og sov helt til middag. Deretter var middag, 
dessert og gaveåpning gjort på litt under tre timer og julaften var offesielt ferdig. Fikk veldig mye fint av familie og ikke
minst venner. (Takk <3)

    
   
   
foto/privat
Men nå har jeg sittet i sofaen siden jeg våknet klokken 11, så på tide å komme seg i dusjen og få fikset litt på vel, alt.
Om en liten stund kommer Andreasbestie ned for frokost! Hurra ! 

29.12.2012 @ 13:16 i Hverdag 1 kommentar

ABOVE AND BELOW

Jeg er (dritt) lei av å aldri få sove om nettene. Uansett om jeg slår av macen og lar være å tulle for mye med tlf de siste timene før hodet treffer puten, er jeg praktisk talt aldri trøtt. Det vil si, jeg kan sitte med jentene et annet sted enn rommet og kjenne at jeg blir litt sigen og utnytte det ved å ta "tidlig kvelden", men så snart jeg har fysisk lagt meg, er jeg lys våken igjen. De siste ukene har jeg sovnet mellom tre og fire/fem hver eneste natt, og det er derfor heller ikke rart at det tærer på både energien og humøret. Det verste er at jeg faktisk prøver. 

Jeg har prøvd å lese diverse tips til hva jeg kan gjøre for å bedre det, men det er ingenting som ser ut til å fungere. Dersom jeg for eksempel er superproduktiv og aktiv hele dagen, trener og står på som en gal med diverse, ender det bare opp med at jeg sover enda dårligere og er (om mulig) enda mer sliten dagen etter. Jeg nekter plett å prøve sovepiller, så det er heller ikke alternativ. Men noe må jeg seriøst finne på snart, for jeg blir gal av det her.. Ikveld skal jeg "utnytte" tiden til å skrive en 4-5 sider i dagboken min, i håp om at det fungerer bedre enn å stirre på innsiden av øyelokkene i en evighet. Hvis du har noen tips til noe som kan fungere, del det gjerne med meg. 
foto/privat, sang/the bravery - above and below

30.10.2012 @ 23:55 i Hverdag 0 kommentarer

New years eve - cashiing no.2

Jeg glemte helt å skryte over hvor flink jeg var igår! hehe. Annet enn å styre med photoshoot til workshopen satt jeg nemlig i tlf i flere timer i strekk, med jentene, andreas og diverse hoteller x antall ganger. Vi (jentegjengen + Andreasbestie) har nemlig bestemt oss for å feire nyttårsaften i hovedstaden i år! Idèen slo Felicia og meg litt tilfeldig en kveld her forleden, og siden har jeg jobbet iherdig med å finne det beste alternativet hva angår både hotell og restaurant. 

  
  
  

foto/best western kampen apartments hotell oslo

Når "vi" (ble tvunget til å ta en sjefsavgjørelse ettersom jentene er litt vanskelig å få tak i om dagen med studier, militæret osv) omsider hadde bestemt oss for hotell, var det selvfølgelig blitt fullbooket kvelden før. Typisk vår flaks, men denne gangen lot jeg meg ikke knekke, og klikket meg raskt inn på hotels.com for å finne et tilsvarende alternativ. Det gjorde jeg, om så ikke bedre, og nå er en 6-roms leilighet med åtte sengeplasser og tilhørende stue og kjøkken holdt av til oss!

Nå mangler det bare å booke bord til middag, så er alt i boks! Wee, gleder meg!

26.10.2012 @ 16:15 i Hverdag 4 kommentarer

floaton

floaton 19, Nittedal
Hei. Jeg heter Tonje R. Sjølie, er 19 år gammel og går for tiden foto-linjen på Jæren Folkehøgskule nedenfor Stavanger. Derfor vil bloggen min hovedsaklig dreie seg om hverdagen her, reiser, trening og foto-oppgaver, med innslag av andre interesser som (mer) foto, mote m.m. Velkommen!

Søk i bloggen

Widgets


hits