Kategori: Folkehøyskole

HEEEIIII

Jeg tok en aldri så liten tur til AFRIKA jeg dere. For fjorten dager med safari, haidykking, township-besøk, shopping og strandliv. Jeg har vært på flere bra ferier opp igjennom årene, men denne troner uten tvil høyt! Jeg har opplevd så mye at jeg ikke vet hvor jeg skal starte engang.

To uker føles som en måned med tanke på alt vi har gjort og sett, og tiden etter Sør-Afrika føles som èn eneste dag sammenliknet. Jeg tenkte å gå igjennom reisen litt etter litt, ettersom jeg har så utrolig mye bilder og film å vise. Amalie og jeg brukte hele gårsdagen på å redigere film til morgensamlingen idag, så den legger jeg ut så snart den har blitt lastet opp på youtube (jobber med saken). photo: privat

Idag er første skoledag etter påskeferien igjen, og jeg har masse å komme i gang med. Vi har faktisk bare 5 uker igjen her før skoleåret er over, og innen den tid skal Amalie og jeg rekke å designe årbok, sende til trykk og motta de for så å levere ut, i tillegg til alt annet vi har å styre med. Jeg må også fortsette å sende jobbsøknader og planlegge sommeren som er like rundt hjørnet. Denne gangen har jeg nemlig bestemt meg for å ikke la noe(n) stå i veien for at jeg skal ha en av de beste somrene på lenge!

02.04.2013 @ 13:09 i Folkehøyskole 1 kommentar

NACHOTIRSDAG

Jeg har hatt helt sinnsykt craving på potetgull med dip den siste uken, og unormalt mye tid har gått med til å tenke på det eller snakke om hvor lyst jeg har på det. Derfor gikk roomie og jeg en kjapp tur i matbutikken før kvelds idag, slik at jeg endelig kunne holde munn.

Da noen i kjøkkentjenesten kommenterte hvor godt det hadde vært å lage gratinerte nachos av posen de så ligge foran meg, var det gjort. Måtte selvfølgelig sende snapchat til samtlige på skolen (som alltid), og det var mer eller mindre bare sure smilefjes som kom i retur. Haha, jeg elsker sånt!
foto/privat

Ellers har vi fotojentene vært flinke (som alltid) å øvd mer til elevkvelden som er førstkommende lørdag. Underholdningen begynner å komme mer og mer på plass nå, og selv om jeg gruer meg litt til noe av det jeg skal være med på/gjøre, tror jeg det kan bli ganske bra. Skal prøve å få tatt litt bilder, men jeg ser for meg at jeg kommer til å være ganske busy store deler av dagen. Vi får se!

Nå skal jeg lese et kapittel eller ti i den siste delen av fifty shades triologien, og jeg gruer meg allerede til det er slutt! Fatter meg ikke på alle kjøtthuene som slakter den eller omtaler den som mykpornografi for husmødre. Hvordan kan de gå glipp av all kjærligheten mellom der? Idioter. 

26.02.2013 @ 23:27 i Folkehøyskole 1 kommentar
Stikkord: fiftyshades nachos

ANYTHING COULD HAPPEN

Kvelden igår endte som en fiasko og oppå det hele lå jeg og vrei meg i utallige timer uten å få sove. Da jeg omsider falt i søvn i seks-tiden idag tidlig snublet jeg inn i et kaos av drømmer, der hver eneste så ut til å bli sprøere enn den forrige. 08.30 hadde romtemperaturen steget så mye at jeg hadde sparket av meg dynen i søvne, men likevel våknet av at jeg holdt på å koke over. Så jeg ga opp og tok meg en lang dusj.

Deretter kledde jeg meg med superundertøy innerst, flettet håret og tok bena fatt for å få litt februarsol i ansiktet. Ti min senere spiste jeg frokost.


Med ny musikk på øret og solen stekende i ryggen gikk jeg videre til et av de få stedene i skolens nærområde hvor du med litt flaks får være fullstendig alene. Jeg satt i mine egne tanker med blikket streifende over havhorisonten frem til den fæle iphoneringetonen brakte meg tilbake.


Vel tilbake på internatet koste jeg litt med hjerteknuseren over alle hjerteknusere, Hammy, som jeg ikke har turt å vise dere før nå. Han er ikke like populær/lovlig hos lærerne, så han må fra tid til annen gjemmes i både bomberom og klesskap. Men han har det fint altså. Go´gutten min. 

foto
/privat, musikk/ellie goulding - anything could happen

Nå venter jeg på at Amalie skal komme tilbake fra Stavanger, slik at jeg kan få full rapport om gårsdagens eventyr. Senere ikveld skal vi møte jentegjengen fra klassen for å øve til elevkveld. Ikke hva som frister mest for øyeblikket, men det er nødvendig for at den skal bli så kickass bra som forventet. Læreren vår har nemlig påpekt at det er tradisjon at foto´s elevkveld er best. No pressure liksom. 

24.02.2013 @ 16:48 i Folkehøyskole 2 kommentarer
Stikkord: foto

VURDERER DU FOLKEHØGSKOLE? SVAR PÅ SPØRSMÅL

foto
/privat, musikk/macklemore & ryan lewis - thrift shop feat wanz

Hva er det beste med å gå på folkehøgskole?
Svarer noe så kleint som samholdet. Du blir vant til å leve minst to på hvert rom, "oppå" 16 andre på gangen, gjerne 40 på bygget. Vi er sammen døgnet rundt, og du er dømt til å få bff´s uansett hva du tror første skoledag. Det er passe kleint å si det, men du er ikke i stand til å forstå det uten å ha gått på fhs selv.
 

Hva er det verste med å gå på folkehøgskole? 
Kan jeg svare det samme? Nei, men det handler jo selvfølgelig om dette med privatliv, å kunne ta seg en middagslur når man måtte føle for uten å bli ristet i søvn av naborommet´s basspregede syremusikk. Eller å kunne føre en fortrolig samtale mellom fire, seks eller åtte øyne uten at hele etasjen kan følge med dersom de skulle finne det interessant. Det er faktisk så lytt at dersom du nyser med litt over middels lyd på nattetid er du sikker på at du har vekket hele gangen.

Er alenerom eller dobbeltrom best?
Selv bor jeg på dobbeltrom, og vil selvfølgelig anbefale det for alt det er verdt. Det er det som er folkehøgskole. Det er en viktig del av opplevelsen. Du tar selvfølgelig en risk, og noenganger krasjer det, men i de aller fleste tilfeller viser det seg at folk har en syk evne til å tilpasse seg hverandre. Har du derrimot sosiale problemer av større grad, sykdommer eller diverse andre grunner til plutselig behov for litt alenetid er alenerom selvfølgelig også en løsning mange er fornøyd med. 

Kan man dra ut å drikke?
Ja, dvs til en viss grad, men det spørs litt hvilken skole du går på. Vi har feks lov til å oppbevare drikke på skolens kontor som vi kan hente ut (kun på frikvelder) og som vi må drikke et annet sted enn skolens eiendom, nærmiljø eller offentlig whatsoever. Sant skal sies at en god brøkdel av skolen min er ute tors-lør hver uke, på den lokale puben. Andre folkehøgskoler, spesielt kristne, er mye strengere på alkohol-regler. På feks Solborg i Stavanger har ikke elevene lov til å komme tilbake på skolen etter de har drukket. Det kan vi, vi må bare ikke være i synlig(!) beruset tilstand. 

Går de gjennom rommene? 
Det vet vi ikke, men de har ikke gjort det foreløbig. Det går noe rykter om en rominspeksjon før Sør-Afrika turen i Mars, men jeg vet ikke. Ikke bryr det meg noe særlig heller. Man tar alltid en risiko om man oppbevarer drikke på skolen, inspeksjon eller ei. Det er tilsynslærer i gangene flere ganger iløpet av frikvelder og helger.

Kan man få roomie på tvers av kjønn?
Det er jeg faktisk litt usikker på (kan høre..), men det er ikke noe du vanligvis får "tildelt" nei. Nå som vi skal til Sør-Afrika var det mulig å skrive opp ønsker for rominndeling på hotellet på tvers av kjønn. Men jeg vet ikke om det er mulig på samme måte om man feks er et kjærestepar som planlegger å bo sammen på skolen.  (veel..)

Er det regler for om jenter og gutter kan sove sammen?
Nei. Så lenge du og roomien din er enige kan du/dere sove hvor dere vil og ha besøk av hvem dere vil. Eksempler altså.

Hørt at man kan bli kastet ut om man har sex på skolens eiendom/der man bor?
Haha, nei er jo på en måte mer "vårt" enn skolens nå som vi bor der. På internatet gjør du som du vil (- alkohol osv).

Hvem er dine beste venner på skolen?
Det er jo alltid noen man er litt mer med enn andre, og det er flere go-jenter som er med i livet mitt for tiden. Amalie, Astrid, Bearooomie, Emily, Benedicte, Mari. De har alle sine måter å få meg til å le på, og da er de selvfølgelig mer enn godkjent.  (Missu guys)

Kommer du og romkameraten din godt overens?
Med mindre jeg egentlig har fullstendig mangel på sosiale antenner så vil jeg si vi kommer veldig godt overens. Vi er like på mye og forskjellig på mye, og kjenner hverandre rimelig godt nå. Er blitt ganske glad i den fjumpen der da.  

Er det ikke kleint å bo i ghettoen?  (Intern diss mot kyrkjebakken)
Langt ifra. Alle vet at Øvre Kyrkje is the shit. Det er mye koseligere på de gamle internatene enn kalde, sterile og upersonlige breidablikk. 

Siden du går på folkehøgskole i Stavanger, hvordan er dialekten? 
Jeg går på fhs 20 min unna Stavanger, men for oss østlendinger høres dialekten ganske lik ut som stavanger, bare litt bredere. Den er fortsatt ok sjarmerende.

Er det folk fra hele landet på skolen?
Så og si. Husker de snakket om dette første skoledag, at alle fylkene var representert eller noe sånt. Begynner å bli god på dialekter, for å si det sånn.


Da fikk dere hvertfall svar på litt. Dersom noen skulle lure på noe mer eller oppdage dette ved en senere anledning (husker hvordan jeg søkte rundt selv før jeg begynte på fhs), så er det null stress å spørre meg på mail: tonjeruudsjolie@hotmail.com om hva enn det måtte være :-)

12.02.2013 @ 14:50 i Folkehøyskole 0 kommentarer

VURDERER DU FOLKEHØGSKOLE? SPØRSMÅLSRUNDE

Det er ikke sjeldent jeg får spørsmål om folkehøgskole i innboksen på facebook. Og det gjør meg selvfølgelig ingenting, jeg vil mer enn gjerne sette av noen minutter til å anbefale alle som ikke skal i militæret et år på folkehøgskole (eller begge deler for den saks skyld)! Jeg er litt over halvveis i mitt eget skoleår på Jæren fhs nå og jeg begynner allerede å grue meg til skoleslutt i mai.. 

Ettersom folkehøgskolene åpnet inntaket for lit over en uke siden, er det viktig å sende søknad så fort som mulig, slik at du kommer inn på den linjen du helst ønsker. Kan blant annet nevne at Surfe-linjen på Jæren fikk 5-7 elever allerede de første dagene. Lurer dere på noe som angår timeplan, studieturer, ferier, REGLER eller hva som helst annet, ikke nøl med å spørre. Kommer til å lage et innlegg med alle spørsmål og svar når det er nok til å svare på.

Så, hva lurer dere på? :-)

08.02.2013 @ 12:35 i Folkehøyskole 7 kommentarer

February, we´re gonna do good this time

Det er fredag, det er februar og det er Kinebestis sin bursdag! (Happy B-day sweetie, gleder meg til å se deg igjen!). Dagen startet betraktelig mer behagelig enn normalt, ettersom jeg sov hele syv timer inatt. Flink jente, jeg vet. Skoledagen bestod av øving til gjensynstreff imorgen, litt kor og vasketime, før vi fikk en supergod pølsewok med nudler og nan-brød til middag. Fredag <3<3

Ikveld er planen å ta det fullstendig med ro. Se noen gode filmer og spise alt for mye usunt. Det er lov innimellom det også. 

foto/ukjent, musikk/kanye west & jay-z - gotta have it

Vet det ble et lite opphold her igjen, men det er fordi jeg blant annet har vært opptatt med noe så sannsynlig som å være innesnødd i Lindesnes, norges sørligste punkt. The irony. Var på hyttetur med Amalie og seks andre vi har blitt kjent med her, og det var absolutt en vellykket helg. Vi har allerede vært i prat om en andre hyttetur til en av de andre guttene, så satser på at neste tur blir minst like bra!

Ønsker dere alle en fin helg! 

01.02.2013 @ 16:04 i Folkehøyskole 0 kommentarer
Stikkord: folkehøgskole

PORTRAIT

Tenkte å vise dere portrett-bildene Amalie og jeg tok i forbindelse med Norges Kreative Fagskole-besøket. Printen min ble dessverre ganske mye mindre skarp enn filen, men den bommet mindre nå enn sist gang. Vi fikk en del bra tilbakemleding begge to, så det var gøy. 


foto/privat(1)/amalie stokkan(2)

Idag har vi jobbet litt med svart/hvitt-fotografering med analogt kamera som vi skal fremkalle i mørkerom om ikke så lenge. Har hatt lyst til å prøve det lenge, så gleder meg ganske mye. Ellers har vi tatt sol og handlet inn litt til hyttetur imorgen. Drar til Kristiand-ish imorgen ettermiddag og blir til søndag, wehu! Skal ta bilder og filme, slapp av! 

25.01.2013 @ 00:59 i Folkehøyskole 3 kommentarer

SVALEN MIN

Igår hadde Amalie og jeg overraskende nok viljestyrke til å komme oss bort i fotostudio og komme igang med portrett-oppgaven. En av lærerne fra Norges Kreative Fagskole(NKF) hadde forelesning for foto og fim og foto-klassen forrige onsdag, og imorgen skal vi til skolen deres i Stavanger for å vise resultatene av oppgaven vi fikk utlevert ved onsdagens slutt. 


foto/privat,  sang/karpe diem-spis din syvende sans

Jeg var ikke meg selv i studio igår, og ble lei så fort jeg ikke fikk lyset til å bli slik jeg ønsket. Har mindre erfaring med svart bakgrunn (som jeg har tatt i bruk på bildene), men det er ingen unnskyldning. Forhåpentligvis blir sluttresultatet ålreit allikevel, noe jeg regner med med tanke på den fine modellen min. Bildet over er bare et testbilde, som allikevel ble litt enkelt og fint pga Æmmer´ns tatovering. (og ja, det er meningen at det hårstrået som hviler over (den lille) skulderen hennes skal irritere dritten av deg).

Senere ikveld skal vi printe ut portrettbildene og komme oss bort fra skolen en tur igjen. 

22.01.2013 @ 16:15 i Folkehøyskole 0 kommentarer

HAPPYHOUR

De siste dagene er det flere ting som har gjort meg i litt bedre humør.

- Valgfag - Matlaging: At jeg var en av de åtte som ble trukket ut til å være med på det mest populære valgfaget dette semesteret var ulikt min flaks. Og det faktum at vi lager absolutt alt fra scratch er dritkult! Til forrett ble det hjemmelaget pasta carbonara og til hovedrett hjemmelaget spaghetti bolognese (som jeg og rebecka lagde) med hjemmelaget hvitløksbrød. Beste. Valgfaget. Ever.- Elevkveld og ut med jentene: Temaet for kvelden var post-apokalypse eller dommedag, og jeg var utkledd som superclassy(hehe) dommedagsdoktor. Senere slengte vi på oss en god dose gangster før vi dro på klepp´s største, fineste og eneste "utested" (bar), Only One. - Bryting av godterikontrakt med Æmmær´n: Amalie skal ikke spise sjokolade/godteri, kjeks eller is før til sommeren. Se hva vi spiste her en kveld. Har tilbragt omtrent hver eneste dag med denne jenta siden vi kom tilbake fra juleferie, og ledd hver gang hun har brutt godteavtalen sin (hver dag). Også måtte jeg bare ha med et vakkert bilde av min fine roomie tilslutt. Og en drømmefanger (laget selv, flink jeg vet) for å ønske dere en god natt!

foto/privat

Håper dere også har hatt en ok helg, på tross av hjemmelengsel, kjærlighetssorg eller hva det måtte være. Mitt beste råd for alle slke situasjoner: kom deg ut. Fyll dagene dine med gjøremål, som ikke nødvendigvis sliter deg fullstendig ut. Vær med folk. Le. Gråt. Men husk å le mest :-)

21.01.2013 @ 00:46 i Folkehøyskole 0 kommentarer

THE END OF TUESDAY (TUESDAY´S GONE)

Fra og med nå er tirsdag yndlingshverdagen min, hvis dere lurte. Dagen startet så tidlig som 06.45 da snille roomie maste om at jeg måtte komme meg opp. 07.15 rullet nemlig en av de søte skolebussene våre avgårde med elever fra et av valgfagene vi kunne velge nå etter jul - svømming! Med andre ord lå jeg og plasket i bassenget da mange av dere var opptatt med morgenrutiner/sove/jobb/skole idag tidlig. Og vet dere hvor utrolig deilig det var? Enda det ble alt for få timer søvn inatt (også) har jeg gått rundt hele dagen og vært lyys våken! (med unntak av en nusselig siesta mellom lunch og middag). Skal svømme 40 lengder (1 km) hver tirsdagsmorgen resten av skoleåret. Anbefales virkelig !!

Kl: 16.24


Kl: 16.34

foto/privat

Bildene over ble tatt for rundt en time siden, da en av de vakreste solnedgangene jeg har sett på en stund skrek etter meg om å reise meg opp fra sengen og børste støv av kameraet igjen. De få minuttene himmelen gløder og brenner i et kaos av farger før solen stuper ned i havet er så utroolig fine, og jeg er så heldig å se alt fra sengen min. Jeg ble så paralysert av fargespekteret at jeg glemte hvor mye jeg frøs der jeg hang ut av soveromsvinduet. Jæren, du er ikke bare stygg og dum! ;)

To Emily: This is basically just me bragging about getting up early to go swimming. Badass stuff, as usual! You know mee

15.01.2013 @ 17:33 i Folkehøyskole 0 kommentarer

MISSING MY OTHER LIFE - FHS

* Jeg ser frem til å le av alle Amalies "flotte" utsagn og når hun snubler i sine egne ben. Sjarmissen. Ikke minst blir det godt å få servert toast på sengen igjen og bli bukket for. 

* Overraskende nok (hihi) gleder jeg meg til kjære roomie Bea´s raptusanfall eller såkalt "fjumpehumør", fordi jeg ikke klarer å la være å le. 
* Jeg ser også frem til 12 timer lange marathon med Astrid, hvor vi ser Entourage, SOA og drikker julebrus. For ikke å snakke om ebay-kaos!
* Benedicte kommer til å tekste meg under morgensamlinger igjen og be meg kjappe meg ut etterpå. Og jeg elsker det. Truzoo!
* Regner med at det blir noen turer på Mc Donald´s og Pizzabakeren med Marianne også, og det er heller ikke noe jeg akkurat gruer meg til. 
* And Emily, if you´re able to understand any of the above, I´m looking forward to something regarding you too. *Big turtlesmile*


foto/privat, Æmmer´n (<3)  brus i vinglasset, fordi vi er classy like that. 

Blir godt å møte igjen jentene mine på folkehøyskolen på søndag kveld og mandag morgen! Merkelig å være "uten dem" i nesten tre uker når jeg er vandt til å se de hver dag. Huff, som jeg kommer til å gråte i Mai. La oss ikke tenke på det. Jeg ser virkelig frem til den neste delen av skoleåret og ikke minst Sør-Afrika med disse herlige jentene! Det er dømt til å bli perfekt.  

04.01.2013 @ 19:09 i Folkehøyskole 0 kommentarer

INSTAWEEKEND

Helgen raste forbi i høygir, men jeg koste meg masse! Fredag ble jeg med Muffe for å hilse på "besøket" hennes i Stavanger.
Det endte opp med at vi ble på hotellet hele kvelden med unntak av den lille turen i butikken for å kjøpe (mer) drikke. Koste oss
ganske mye, og for en gangs skyld ble det ikke sånn altfor sent heller !

På lørdag var det som planlagt familiehelg med folk i bøtter og spann her på skolen, og det var lagt opp til en hel del
fellesaktiviteter. Etter intro i gymsalen i rektors regi, flyttet klassen min + foreldre seg opp til fotoutstillingen vår i 2.etasje, og jeg
ønsket velkommen
. Noen knappe minutter senere var 3/4 bilder jeg bidro med allerede solgt. Det tok heller ikke lange tiden før
det fjerde ble solgt. Gøy! Resten av dagen gikk til fellesaktiviteter og underholdning, før pappa og jeg dro på en resturant/bistro like
i nærheten for å kjøpe biffsnadder. 

      
    
    
    

foto/privat, sang/asaf avidan ft. the mojos - one day

Dagen etter (søndag) hentet pappa meg kl12, noe som skulle vise seg å bli en tidsfrist jeg ville få problemer med å overholde, da
jeg dro på både puben og nach kvelden før. Men med hjelp av noen ekstra minutter mens pappa tok noen telefoner var jeg omsider
klar for Stavanger sentrum og en lenge etterlengtet biff-middag (frokost!). Selvfølgelig med bruchetta til forrett! Og om det smakte da!

Hadde en ganske så overkommelig helg denne gangen, og det var koselig å møte pappa igjen.

Ps. jeg heter tonjeruudsjolie på instagram. 

27.11.2012 @ 22:23 i Folkehøyskole 0 kommentarer

JEG VANT IGJEN

Åh, jeg vant fotokonkurransen for andre gang idag dere! Ble ganske overrasket, men det var selvfølgelig veldig morsomt! Like etter aplausen (haha) måtte jeg løpe ut døren for å møte Felicia nede i bakken. koselig å se henne igjen! Hun ble med i de resterende timene av skoledagen før vi spiste chilipølser og potetstappe til middag.


foto/privat

Om sånn 20-25 min er det ut døren igjen for å dra på kino i Bryne. Vi skal se den siste Twilight-filmen, og alle/begge hjerter gleder seg! Håper bare vi finner frem, ettersom jeg ikke aner hvor i Bryne vi går av eller hvor kinoen ligger.. Haha, ønsk oss lykke til!

16.11.2012 @ 16:54 i Folkehøyskole 2 kommentarer

STRESSENDE UKE

Har vært altfor dårlig på å oppdatere den siste uken av flere grunner. I helgen hadde jeg besøk igjen, og jeg åpnet ikke macen en eneste gang før mandagen etter. På søndag kveld havnet en av de nærmeste venninnene mine her på sykehuset, så to av kveldene siden sist har gått til å holde henne med selskap der. Nå er hun heldigvis tilbake på internatet en tur, og endelig litt oppegående igjen. Det kommer til å bli en rar tid fremover med en del sykebesøk når hun er tilbake på sykehuset, men det gjør meg ingen verdens ting!


foto/astrid grønvold.  (tok etterveksten noen få dager etter den shooten der, slapp av..)

Nå sitter jeg nok en gang og redigerer bilder til fotokonkurransen imorgen. Denne uken er tema ironisk nok humor, og jeg prøvde mitt beste for å være litt kreativ da Muffe og jeg var ute tidligere idag. Tror resultatet ble ganske greit egentlig. Ikke noe folk kommer til å ligge i vater og le av akkurat, men jeg vil tørre å påstå at jeg hvertfall har truffet tema. Viser dere imorgen. Da kommer også Felicia på besøk til meg og blir over helgen, noe jeg gleder meg skikkelig til! Har omtrent ikke sett noen av bestevenninene mine siden august, så skal bli godt å være med henne igjen! 

15.11.2012 @ 22:40 i Folkehøyskole 2 kommentarer

STILL AWAKE

Så la jeg meg ikke tidlig idag heller da. Big surprise! Fikk besøk av Marianne og Astrid, og iløpet av de neste timene ramlet det stadig inn flere og flere mennesker på 16 kvadraten vår. Men jeg tror kanskje det var det jeg trengte for å lette litt på humøret fra tidligere idag. Jeg har egentlig en kjempe koselig nyhet jeg vil dele med dere, og som har bidratt til å trekke på smilebåndet flere ganger ikveld. Men alt til sin tid, først vil jeg få det (den) litt mer under kontroll ;-) 
foto/privat, sang/maroon 5-one more night (bare jeg som får litt feelgood av denne?)

Jeg har forresten fått hentet 50 mm objektivet mitt (derfor flott speilbilde), så nå skal jeg begynne å la inspirasjonen fylle minnekortet fremfor inspomappen og dagboken igjen! Det er jo tross alt noe av det som gjør meg i godt humør. Skal utnytte det lille som er igjen av høstværet innen uken er over! Men, nå skal jeg faktisk legge meg. På ordentlig denne gangen. Sleep tight, kjøtthuene mine.

06.11.2012 @ 01:35 i Folkehøyskole 3 kommentarer

RIGHT ON TIME

Dagen idag har vært krevende, men samtidig veldig interessant. Kl0815 idag førte to busser samtlige elever ved Jæren fhs til Stavanger Forus for en dag spekket med foredrag, alle inneholdende temaer som omgår psykisk helse i anledning schizorenidagene. Av foredragsholderene var blant annet helseminister Jonas Gahr Støre, komiker Per Inge Torkelsen og leder av AUF Akershus (overlevende etter Utøya) Ine Libak. Jeg har aldri hørt mange gode apeller og foredrag som idag og er utrolig glad for at jeg fikk delta på dette. Men etter rundt seks timer i salen med hardtrøkk utviklet jeg en saftig hodepine som enda ikke har sluppet taket. 
Derfor jeg venter jeg egentlig bare på at klokken skal gå slik at jeg kan legge meg. Tankene har gått i ett i hele dag og overanalysert, vinklet og vridd seg i alle mulige retninger, og jeg kan faktisk ikke huske sist jeg var så sliten som nå. Tror jeg skal lage meg en kopp kakao og se på litt inspirasjonsbilder før jeg tar en overdrevent tidlig kveld. Veldig ulikt meg, men tror jeg trenger det idag..foto/privat, sang/thomax-wishing.

05.11.2012 @ 19:28 i Folkehøyskole 2 kommentarer

BLACK SWAN

Nå er jeg tilbake på internatet etter en kjempe koselig kveld med jentene/klassen på Peppes i Bryne. Klarte å trykke i meg både bruchetta og pizza enda jeg fortsatt var mett etter middag (Toscana<3). Bemanningen på Peppes var dog noe urutinerte, klønete og lite serviceinnstilt. Klarte å søle rømmedressing på både Iselin og meg (sånt som skjer), men det toppet seg da vi var i ferd med å gå og de påstod at det fortsatt gjenstod en sum på nesten 400,-  å betale, enda alle hadde betalt for alt de hadde drukket å spist. Kjøtthuer, men vi lot ikke det ødelegge den gode stemningen.foto/privat, Iselin & meg (fremtidige trillevenninner, ha ha)

Vel tilbake på skolen samlet vi oss i Moseberghagen for å se Black Swan. Jeg har ikke fått surret meg til å se den tidligere, så var veldig fornøyd med filmvalget. Det eneste jeg hadde hørt om den fra før av var at den handlet om ballet og at den var sær, som jeg nå etter å ha sett den kan si meg ganske enig i. Men, jeg likte den faktisk ganske godt!

Nå skal jeg lese litt blogger, ta ansiktsmaske og drikke opp julebrusen min før jeg tar kvelden.
Håper dere også har hatt en fin halloween!

31.10.2012 @ 23:44 i Folkehøyskole 3 kommentarer

PLANS FOR THE DAY

Var helt i min egen verden da Jhonny ("rektors høye hånd") vekket meg i ti-tiden istad. Åpnet døren i halvsøvne med Raffen i armkroken og stirret rett inn i to morske øyne som ga meg klar beskjed om at skoledagen begynner 08.30. Greit da, så forsov jeg meg idag. Shame on me. Bortsett fra morgensamlingen begynte klassen min nemlig ikke før 12.15 idag, så da jeg våknet noe senere enn planlagt holdt jeg rett og slett sengen til jeg våknet av meg selv. Vel, det var hvertfall planen. 

Selv om det var noe irriterende at jeg ikke fikk sove igjen etter Jhonnys lille besøk, var det utrolig deilig å ha en stille og rolig morgen for meg selv på rommet. Ta ting heelt med ro, bruke en halvtime ekstra på å fikse meg og høre på musikk. Hver morgen skulle vært som denne (med unntak av Jhonny, han trenger jeg ikke til vekkerklokke hver dag). Vel fremme i klasserommet pratet vi litt ang Sør-Afrika, før vi etter mye diskusjon kom frem til at vi skal på peppes senere idag. Hvitløksbruchetta here I come!foto/privat

31.10.2012 @ 13:44 i Folkehøyskole 0 kommentarer

SØNDAG

Igår viste seg å bli en enda slappere dag enn forventet. Muffe og jeg så først to episoder av Mot i brøstet (haha), så en hel sesong av Entourage, deretter hele 8 epiosder av Nip/Tuck. Hadde myten om firkantede øyne etter for mye tv-titting stemt, vet jeg om to som garantert ville vært merket for livet nå for å si det sånn. Jeg spiste også så utrolig mye godteri igår, var helt kvalm når jeg i fem-tiden omsider klappet sammen macen for å legge meg. foto/astridgrønvold

Nå kom jeg nettopp fra matsalen etter å ha spist kjøttkaker etterfulgt av sjokolademousse, til frokost. Det er det beste med søndager, varm mat til frokost! Om en 15 mins tid kommer Muffe tilbake fra kjøkkentjeneste (hah, nå er det hennes tur!), så vi kan fortsette marathonet fra igår. Dere burde foressten opprette dere Netflix-konto! Testet det for første gang igår, og både utvalget og kvaliteten var mye bedre enn forventet!

28.10.2012 @ 14:33 i Folkehøyskole 0 kommentarer

WORKSHOP RESULTATER

Da er vi ferdig med visning av workshop-bildene, og det var utrolig mange bra resultater fra de andre i klassen. Fotograf Ingeborg Skrudland holdt foredrag på starten av workshopen på mandag, og var idag tilbake for å kommentere bildene våre. Kult å få tilbakemelding fra en fotograf som fokuserer på litt andre ting enn det Stig (lærer) gjør. Bilde nr.5 var begge fotografenes klare favoritt, mens noen av de klassen likte bilde nr.2 best. Nå som jeg fikk sett bildene ferdigredigert på prosjektor er jeg egentlig sånn greit fornøyd, på tross av at jeg har byttet både tema, location og modell underveis. foto/privat

Tilbakemeldinger og konstruktiv kritikk mottas med stor takk!  

26.10.2012 @ 12:26 i Folkehøyskole 4 kommentarer

NATTERAVNER

Like etter jeg postet forrige innlegg slo det Muffe og meg at vi enda ikke har fått tatt bilder til workshopen som skal vises frem imorgen tidlig. Derfor, på tross av hvor slitne og giddaløse vi egentlig var, grep vi fatt i kamera + stativ og subbet oss over skolegården og opp i fotostudio. Der ble vi en god stund, og knipset godt over 300 bilder. Muffe av meg, jeg av henne. Tema for workshopen denne gangen er fashion, hvor vi selv velger om vi vil fokusere på hår, klær, sko eller noe annet relatert til fashionfotografering. 

Muffe valgte hår og jeg sjal/skjerf. Bildene under er tilfeldige fra de vi tok og ikke nødvendigvis de utvalgte. Jeg har akkurat laget meg nudelsuppe med karri og lime og åpnet dagens andre julebrus. Ser ut som vi kommer til å bli sittende med redigering i noen timer fremover. Wish us luck. foto 1&2/astridgrønvold, foto 3&4/privat

26.10.2012 @ 00:13 i Folkehøyskole 4 kommentarer

VICTORY

Dere, jeg vant fotokonkurransen! Kjempegøy! Vi fikk ikke tid til å gå igjennom bildene ordentlig, annet enn for å stemme på de, ettersom lærerne har vært opptatt i "krisemøter" i hele dag. Igår kveld var det nemlig fem elever som ble tatt for drikking på internatet, og slike saker blir slått relativt hardt ned på. Regel nummer én er nettopp å unngå dette til enhver tid, så konsekvensene for disse fem ble idag bortvisning frem til søndag. Til vanlig ville det vart lenger, men ettersom det er linjeuke med tilhørende reiser nå til uken slapp de ganske billig unna. 


foto/privat

Noen vil kanskje syns det er litt i overkant strengt det regelverket vi er nødt til å følge her, men alt har sin årsak. Det er kjipt å bli bortvist på grunn av en slik fillesak, men samtidig tror jeg dette åpnet øynene litt til flertallet av de som har sluppet unna/ikke blitt tatt tidligere. Jeg vet hvertfall at jeg ikke har noen store planer om å bryte regelen selv med det første!

Nå skal jeg utnytte fritiden jeg har frem til vasketime kl14 med å ta igjen noen episoder av Pretty Little Liars, ettersom jeg ikke har sett på det på altfor lenge! Senere idag blir det hjemmespa og kosekveld med jentene, siden jeg ikke får besøk allikevel.. Ha en fin fredag!

19.10.2012 @ 12:40 i Folkehøyskole 2 kommentarer

UTSLITTfoto/privat, sang/jason michael carroll-hurry home. Fikk tilsendt denne nydelige sangen for noen dager siden. (smelt)

Åh, endelig dere! Oppvask er tatt, klær er brettet og kropp er dusjet. Utsetter rydding av rom til vasketimen imorgen, og tar velfortjent kvelden etter en veldig produktiv dag til meg å være. Når kommer dette energioverskuddet du lovet meg etter mengder med fysisk aktivitet pappa?! Helst vil jeg nemlig bare krype sammen i en ball og sove til mandag! Men det kan jeg ikke, det er nemlig en relativt stor sjanse for at jeg får besøk imorgen :-) 

18.10.2012 @ 23:11 i Folkehøyskole 2 kommentarer

SELVPORTRETT

Tema på ukens fotokonkurranse er som dere forstår ut ifra overskriften selvportrett. Jeg har egentlig ikke jobbet noe særlig med denne sjangeren før, annet enn ved å fysisk holde kamera ettersom jeg fortsatt ikke har kostet på meg et skikkelig stativ. Men, denne gangen hadde jeg mulighet til å låne Muffe´s, ettersom vi jobbet i studio samtidig. Vi holdt på fra sånn 21-22.30 igår, og jeg er faktisk ganske fornøyd med resultatet. Bilde nr 1 er det jeg har valgt å sende inn til konkurransen. 
foto/privat

Dagen idag har virkelig(!) gått i ett. Skole, kor (obligatorisk), kjøkkentjeneste, 1,5 t med aerobic og styrke + en tur ned til Jærhagen har gjort bena mine til praktisk talt gelé. Og jeg er ikke ferdig enda. Fortsatt gjenstår det ordning til kvelds (kjøkkentjeneste) med tilhørerende oppvask, og etter det må jeg hente den store mengden med rene klær jeg har latt henge i vaskekjelleren siden søndag. Skal bli så utrolig godt å synke ned i sengen når jeg endelig er ferdig! 

18.10.2012 @ 19:20 i Folkehøyskole 6 kommentarer

STAVANGER

Idag tidlig dro klassen inn til Stavanger sentrum med den søte skolebussen vår for å være med på lyssetting-kurs hos Stavanger Foto. Jeg hadde hørt det meste fra før av, så følte ikke jeg fikk noe særlig ut av det, men det skader selvfølgelig aldri med litt oppfriskning. Bildene er tatt av Astrid, ettersom kamera mitt fortsatt er tomt fort batteri (typisk meg).


foto/privat, sang/rihanna-diamonds

Ved kursets slutt spredte vi oss til lunch (Muffe/Astrid og jeg var IKKE på burger king... he-he), før vi gikk gjennom gamlebyen for å lete etter fine fotomotiver og bakgrunner til workshopen neste uke. Og det kan jeg love dere at vi gjorde! Gamlebyen er enda koseligere enn selve sentrum, og bare det alene er ganske godt gjort. Åh, Stavanger min, hvordan skal jeg kunne forlate deg igjen allerede om syv måneder?


foto/astrid grønvold, redigering/privat

Deretter ville Stig (lærer) vise oss østkanten av byen, det tidligere arbeiderstrøket, som utifra forklaringene hans fungerte litt som Stavangers "slum". Tidligere var det preget av mye alkoholisme og "fattigdom", og var generelt ikke Stavangers største stolthet. I området ligger det en del fabrikker og bedrifter, og det første som møtte oss idet vi åpnet døren på Jærenbussen var en intens lukt av tørrfór. Delikat..

Men, som med det meste hadde også dette mindre ekslusive bolig og-fabrikk strøket en egen sjarm ved seg. Mellom slitte og nedlagte fabrikker og gamle vestlandsboliger fikk vi plutselig øye på noen utrolig vakre kunstverker, tagget og malt på betongveggene. Bare se hvor kreativt og kult det er!!


foto/astrid grønvold, redigering/privat


foto/astrid grønvold, redigering/privat.  I dette bygget skal det ifølge "ryktene" (og Stig, ikke at det er en sikker kilde) bo en psykopat som blant annet skal ha drept to jenter fra Bergen for noen år siden..


foto/astrid grønvold, redigering/privat


foto/astrid grønvold, redigering/privat

Ellers har jeg glemt å syte til dere om at jeg har kjøkkentjeneste denne uken, hehe. Dette tilsvarer servering under middag, oppvask og opprydding etterpå, samt gjentakelse av dette til kvelds. I starten skal jeg innrømme at det var litt dritt, men nå som jeg snart er ferdig med dag nr.3, er det egentlig helt greit. Vi er fire jenter på gruppen, og har fått masse skryt av både kjøkkenpersonale og tilsynslærere, så det hjelper jo på litt det også! 

Nå sitter jeg godt plassert på internatet sammen med Muffe, og har store planer om å bli her til til jeg skal bort for å gjøre klart til kvelds. Greit da, så må jeg en liten tur i butikken også, men først skal jeg slappe av noen timer! Håper dere har hatt en like fin dag som meg :-) 

17.10.2012 @ 17:25 i Folkehøyskole 0 kommentarer

THIS IS WAR

Hverdagen på Jæren begynner å bli rutine, og kombinert med all ventingen på høstferie har folk kjedet seg litt den siste uken. Derfor var det noen kreative sjeler som mandag natt begynte å innrede Øvre Kyrkje, med møbler og interiør "lånt" fra de andre internatene. Kvelden etter, tirsdag, var det på tide for Mølla(møllehagen) å hevne seg, ved å blant annet ta alle speilene på toalettene våre. Før vi visste ordet av det ble det erklært internatkrig. 

Puter, tepper, vannkokere, microbølgeovner, stoler, bord, spill, sofaer og også bordtennisbord var noen av gjenstandene som forsvant fra de andre internatene i nattens løp. Skoene til alle på Øvre og Nedre Mølla ble også knytt sammen i en eneste stort knute. Noe som startet som en uskyldig spøk, tok dermed heelt av. Mange tok humoren, noen ble irritert (deriblant lærerene). Så da vet dere hvertfall hva den siste tiden min på folkehøyskole har gått til. Vi er ikke like barnslige hele tiden altså, jeg lover ;)


foto/privat,  Starten av kvelden m/guitar hero og kos.


foto/privat. Et eksempel på hvordan det ble seende ut, dette på Nedre Kyrkje. 


foto/privat, Det ble mye nytt kjøkkenutstyr på både Nedre og Øvre Kyrkje. 


foto/privat, Nyinnredet gang på Nedre Kyrkje. 

Nå er jeg akkurat ferdig med å pakke til ferien, som for meg starter allerede ved morgengry imorgen. Jeg skal ta flyet sammen med Astrid og Marianne klokken 13, og deretter starte det som skal bli den beste ferien på lenge! Snakkes 8 timer østover imorgen! Hei

04.10.2012 @ 21:57 i Folkehøyskole 0 kommentarer

(Party) Rock (Anthem)

Igår hadde vi grønn dag på skolen. Dette tilsvarte i et besøk på en bondegård i nærheten, hvor de blant annen kun produserer økologisk mat. Vi hørte på et foredrag og ble vist litt rundt på gården, før vi fikk plukke våre egne tomater i drivhuset. Kanskje ikke det mest interessante jeg har vært med på, men tiden gikk greit fort og plutselig var vi tilbake til middag. 


foto/privat


foto/privat

På kvelden var det omsider Øvre Kyrkjes tur til å arrangere elevkveld, og selv om jeg var helt kake i bena når jeg kom tilbake til internatet i 23-tiden, var det en ganske vellykket kveld. Det var mange kreative rockekostymer og tatoveringer, og vårt noe ruskete tidskjema gikk mye bedre enn forventet. Mens resten av skolen gikk ned på puben ved "skoledagens" slutt, ble jeg igjen sammen med M, A og K. Fornuftige som vi er sparte vi heller pengene til høstferien, som er om under en ukeee!! 


foto/privat

Idag skal jeg bare ta det helt med ro. Forhåpentligvis sulter jeg ikke ihjel før middag kl15, og så skal jeg ned på statoil for å handle inn diverse nødvendigheter ettersom jeg plutselig kom på at det er søndag. Går helt surr i dagene her nede.. Deretter planlegger jeg marathon av diverse serier frem til jeg skal legge meg. Sounds like sunday

30.09.2012 @ 13:10 i Folkehøyskole 0 kommentarer

MTV CRIBS, FHS STYLE


foto/privat, sang/hall of fame-the script

DA, dere, er det på tide at jeg viser dere min/vår flotte leilighet på hele 16kvm! Det var såkalt sortvær ute når jeg tok bildene, så kvalitet og lys er ikke akkurat optimalt m/tanke på at jeg fikk lite hjelp av vinduet, men det får så gå. Tror dere skal klare å "skjønne greia" uansett. Lot være å ta bilde av roomie´s "side" ettersom den ikke var så veeldig ryddig (værsågod Bea, ingen bevis, hihi). Så, here it goes: Velkommen til Øvre Kyrkjebakken, rom 128!


foto/privat


foto/privat


foto/privat


foto/privat


foto/privat, Internatgangen til Øvre Kyrkje under vasketimen før idag. Så rent og pent a gitt. Og Kristine i full gang på do nr.3. Flinka!


foto/privat, Fellesstuen som stort sett alltid (aldri) ser så fin ut som nå. 


foto/privat, Felleskjøkkenet m/tilhørende oppvask. Dette var punkt 2 på lista for gangmøte på tirsdag. Og soom den har flyttet seg, haha..


foto/privat,  Si Hei til roomie Bea/Beatriz/Kjøtthue/Fjompen. (hun er egentlig ikke SÅ brun..) <3

Etter jeg er ferdig med å klappe meg selv på skulderen for å publisert dette etter bare litt over en måned her, skal jeg ta en kjapp dusj før det vises Senkveld i Moseberghagen. Har ikke sett på tv siden vi var på hyttetur helt i starten av skoleåret faktisk. Èn tv (med nrk1 og tv2) på delig med 99 andre gjør at jeg vanligvis ikke gidder å ta turen over skolegården engang, men idag lot jeg meg altså overtale. God fredag!

28.09.2012 @ 21:22 i Folkehøyskole 2 kommentarer

WORKSHOP PT.2

Da tror jeg jeg endelig begynner å bli litt fornøyd med bildene til workshopen. Egentlig skulle jeg vise de frem i klassen idag, men ettersom det tok noe lengre tid enn forventet, ble det for meg og to andre utsatt til mandag. Gjorde meg egentlig ingenting med tanke på standarden de fleste hadde på bildene sine idag. Føler jeg ville.. bleknet i forhold, hehe. Men men, øvelse gjør mester! Ellers kan jeg fortelle at turen til IKEA med jentene igår var en skikkelig suksess! 

Jeg fikk kjøpt overmadrass, pynteputer, hodepute, "gravidpute" (til å sove med mellom bena, haha), plakater, orkidé i/potte, duftlys, borrelås-hyller til klesskapet osvosv. Det hele endte opp på under tusenlappen, er det rart man elsker IKEA? Etter vasketimen imorgen skal(!!!) jeg ta bilder til dere, for nå begynner det virkelig å bli hjemmekoselig her! 


foto/privat


foto/privat


foto/privat


foto/privat

Men nå skal jeg fikse opp litt i det slitne ansiktet mitt, før jeg går ned i sentrum og kjøper mat med M & A. Har ikke vært helt i form på ettermiddagen idag, og det syns for å si det sånn! Senere må jeg nemlig stå modell for Muffe i stuido til fotokonk-oppgaven imorgen, så best at jeg gir meg selv en liten makeover før det. Ha en fin kveld da dere !

27.09.2012 @ 16:16 i Folkehøyskole 0 kommentarer

MACRO WORKSHOP

Jeg tenkte å vise dere litt av det jeg jobber med på skolen for tiden. Denne uken har vi nemlig macro-workshop, noe som tilsier selvstendig arbeid med macrofotografering, hvor vi ved ukens ende (imorgen) skal presentere de ti bildene vi er mest fornøyd med. Jeg hadde en noe keitete start, hvor jeg blant annet klarte å ødelegge den ene øredobben jeg skulle ta bilde av. Hele den første dagen av prosjektet gikk egentlig bare bort til tull. Men idag, idag dere, har jeg søren meg vært ganske flink allerede! Satte opp mitt eget lille fotostudio på internatrommet, og knipset i vei.

Foreløbig har jeg bare gått raskt over de på macen, og er litt usikker på hvor mye brukbart jeg har produsert. Men, jeg har da iallefall kommet igang! Tror jeg skal fortsette med fotograferingen i en 20-25 min til, nå som jeg først er i siget, før jeg tar lunch. Senere idag skal jeg på IKEA for å kjøpe overmadrass (endelig!) og litt diverse "stæsj" til rommet. Ha en fin dag! 


foto/privat


foto/privat


foto/privat


foto/privat

PS. Legger vekt på at bildene over ikke(!) er mine utvalgte. De er heller ikke ferdigredigerte, ville bare vise dere what´s up. 

26.09.2012 @ 11:00 i Folkehøyskole 2 kommentarer

HAPPYWEEKEND

Jeg var kanskje litt vel optimistisk når jeg lovet dere bilder samme dagen som jeg skulle få besøk.. Fotografering av internat og rom har hvertfall stått nederst på prioriteringslista de siste dagene. Langhelgen har vært utrolig koselig, og jeg tror nesten jeg har smilt non stop fra fredag til søndag. Som flere har forstått over blant annet instagram har R vært på besøk hos meg på skolen i helgen. 


foto/privat

På fredag gikk vi ned på The Only One, den lokale pubben her på klepp, sammen med Mari og Marianne. Det var 50-talls kveld, så både musikk og antrekk (på de lokale vel og merke) var etter dette tema. Vi var alle litt skeptiske i starten, men det utviklet seg til å bli en veldig vellykket kveld! Lørdag gikk for det meste til å sove og slappe av, før vi på kvelden så på film i biblioteket med Amalie og kjæresten hennes. Vi så The Philly Kid (boksefilm), veldig typisk "oss", og den var som forventet ganske bra! 

Idag har vi egentlig bare slappet av, sett film og tv-serier på macen og ligget i sengen for det meste. Etter kveldsmat dro vi omsider til flyplassen, og helgen var offesielt over. Det er aldri morsomt å si hade til noen du vet du ikke kommer til å se på en stund, men jeg sitter igjen med en god følelse etter en av de bedre helgene på en god stund :-)

23.09.2012 @ 23:48 i Folkehøyskole 0 kommentarer

THE LAST TWO DAYS

Igår fikk jeg endelig pakken pappa sendte meg i forrige uke! Innenfor norgespakken befant det seg 3 av ebay pakkene jeg har ventet mange uker på, et cosmoblad, pluss litt godteri pappa hadde lagt med bare for å være snill. Pappa ass! Det er merkelig hvordan dagen blir så mye mer interessant bare man får litt post. Hint hint, jenter (og forsåvidt gutter)! Til go´jentene som har spurt om adressen min allerede: Jæren folkehøyskole, Søren Øvretveits veg 9, 4352 Kleppe! 


foto/privat

Dagen idag har vært preget av overraskende mye fritid til skolen å være. Det var siste dag av Ole Brumm dagene (et opplegg ang psykisk helse vi har hatt fokus på de siste dagene), og den vanlige morgensamlingen var derfor byttet ut med et foredrag holdt av Funkishuset i Sandes. Der jobber de med helsehjelp og blant annet utdeling av nye sprøyter og diverse til de tyngste narkomane. Var som forventet ganske imponerende og inspirerende å høre på disse damene fortelle om arbeidslivet sitt. (note to self: utdanningsidè)


foto/privat

Etter store(!) deler av skolen hadde dratt på overnattingstur eller hjem for langhelgen, lagde Marianne og jeg oss pizza (med ekstra mye mais) på internatet og spilte "den forsvunne diamanten", enda ingen av oss husket reglene. Og deretter gikk jeg på rommet for litt alenetid med mine kjære "Pretty Little Liars". Jeg er nå halvveis ut i sesong to, på bare noen få dager. Hvorfor ingen av venninnene mine har tvunget meg til å se på det tidligere er et mysterium! Men nå maser Mariannemor så mye på meg at jeg nesten ser meg nødt til å runde av her. Imorgen skal jeg ta bilder av internatet og rommet til dere. Jeg må bare rydde litt først. Promise!

Ha en super torsdagskveld da, dere!  

20.09.2012 @ 22:06 i Folkehøyskole 0 kommentarer

FOTOINTRO


foto/privat 

Jeg kom faktisk på tredje plass i ukens fotokonkurranse på fredag! Det var litt stas. Fiine Muffe (Astrid) stilte opp som modell, og lite overaskende valgte jeg "røykebilder" som tema mitt, innenfor "nærbilde" som var ukens tema vi skulle forholde oss til. Denne gangen ble ikke bildet mitt slaktet like mye som forrige gang, så det var litt morsomt. Ellers tenkte jeg å vise noen av de andre bildene jeg har tatt under diverse "testshoots" her de første ukene. Har fortsatt ikke kommet skikkelig igang med selve arbeidet, men det er fordi vi har måtte starte veldig fra scratch ettersom vi er på så forskjellige nivåer i klassen. Passer meg uansett ganske fint å friske opp basis-instillinger og få gode ideer til fremtidige shoots. 


foto/privat


foto/privat


foto/privat
 

Søndager er relativt stille her på skolen, men det gjør meg ingen verdens ting. Deilig med èn dag i uken hvor vi ikke har noe som helst å ta oss til, hvor alt er fullstendig opp til oss selv. Derfor planlegger Bea (roomie) og jeg å ta sol senere, samt rydde og gjøre det litt fint på rommet vårt. Kanskje blir det filmkveld med jentene ikveld også, hvem vet. Søndag slik den skal være, hvertfall! 

16.09.2012 @ 14:58 i Folkehøyskole 2 kommentarer

AEROBIC


foto/privat

Åh, jeg hadde nesten glemt hvor godt det er å røre på seg! Hadde første ordentlige aerobictime (+20 min styrke) idag, og det var så utrolig herlig å komme igang! Aerbic er et av rundt ti valgfag vi kan velge her (vi må ha minst to), og det var det første som overhode falt meg inn som en selvfølgelighet å delta på. Planen er også å melde meg inn i treningssenteret som ligger 5min gange fra skolen, hvor systemet fungerer på den måten at vi kan komme og gå som vi vil. Kunne ikke passet meg og den noe uforutsigbare skolehverdagen min her bedre! 

Regner med at jeg kommer til å kjenne det godt imorgen, spesielt i magen. Men det er jo såå verdt det! Ellers har nok en dag gått unna i rekordfart, og spør du meg nå hva jeg har gjort husker jeg faktisk ikke. Det er utrolig merkelig hvordan dagene/ukene her raser forbi, men samtidig så føles det ut som jeg har vært her MYE lenger enn 2,5 uke. Har nok mye å gjøre med det faktum at du går på skole og bor med de samme folkene. Skjønner nå hvordan folk kan sammenligne folkehøyskoleelever med en "stor familie" eller en sekt.. haha

13.09.2012 @ 22:55 i Folkehøyskole 0 kommentarer

NEW IN


foto/privat

Idag har jeg vært på fotokurs hos Stavanger Foto med klassen. Fokuset var på macrofotografering, og vi ble selvfølgelig oppfordret til å kjøpe en masse utstyr for å kunne ta disse fantastiske bildene selv, ved endt foredrag. (som om utstyr er alt som skal til).  Etter presentasjon av alt fra stativer til objektiver, mellomringer og kamerasekker, fikk vi en drøy time på å gå rundt og gjøre hva vi følte for. Jeg valgte å vente med mer fotoutstyr inntil videre, men har notert meg hvertfall 3-4 punkter på ønskelisten til jul!

Astrid og jeg tok deretter turen ned mot Vågen* og tittet litt i butikker. Jeg falt fullstendig for vinterjakkene på mango, og hadde ikke det minste viljestyrke til å henge den utvalgte fra meg igjen når vi skulle gå. Dermed røk hele ukesbudsjettet på bare noen få minutter. MEN, det var veldig verdt det! Viser dere imorgen, nå skal jeg faktisk prøve å ta kvelden tidlig til en forandring! Sleep tight!
 
*Skagenkaien/havnen i Stavanger sentrum 

13.09.2012 @ 00:06 i Folkehøyskole 0 kommentarer

NY BLOGG

Jeg starter med en gang med å si at hverken design eller header er (langt ifra) ferdige. Jeg har sittet og puslet med det noen timer nå, men det tar tid å få ting på plass slik som jeg vil ha de. Spesielt når jeg er så rusten på html & css etter et år med totalt fravær fra det. Tenkte likevel å poste et innlegg med litt informasjon om meg til å begynne med. 

Dette er den første posten på min nye blogg, men ikke akkurat mitt første blogginnlegg. Jeg har tidligere hatt tilsammen tre (tror jeg) andre blogger, som jeg over tid har gitt opp. Dette pga jeg har klart å totalødelegge kodingen i designet eller av den enkle grunn at jeg rett og slett ikke har hatt noen inspirasjon what so ever. MEN NÅ DERE! Etter å ha begynt på ny skole, på et nytt sted, med nye mennesker og en hverdag ganske annerledes enn det jeg er vandt med fra tidligere, tror jeg jeg skal klare å holde interessen tilstede denne gang. Det vil først og fremst inneholde bilder og gjenfortellinger av dagene jeg opplever her på folkehøyskolen. Med fag (foto, film & folk), trening, reiser og andre interesser som opptar meg som f.eks foto/redigering og mote.


foto/amaliestokkan

Så til litt informasjon om meg (til de som evt ikke kjenner meg fra før, f.eks fremtidige elever ved Jæren fhs): Jeg heter Tonje R. Sjølie, er 19 år og kommer opprinnelig fra Nittedal, i Akershus. Som dere sikkert har fortstått skal jeg bo de neste 9 mndene her på klepp, mens jeg "studerer" (om man kan kalle det det..) foto på Jæren folkehøyskole. Her deler jeg rom med en annen "oslojente", Beatriz! Hittil har samboerskapet gått veldig bra (hvertfall for min del, hehe), og jeg har troen på at dette vil bli et bra år både med tanke på romkamerat og skolen ellers! 

12.09.2012 @ 19:16 i Folkehøyskole 0 kommentarer

floaton

floaton 19, Nittedal
Hei. Jeg heter Tonje R. Sjølie, er 19 år gammel og går for tiden foto-linjen på Jæren Folkehøgskule nedenfor Stavanger. Derfor vil bloggen min hovedsaklig dreie seg om hverdagen her, reiser, trening og foto-oppgaver, med innslag av andre interesser som (mer) foto, mote m.m. Velkommen!

Søk i bloggen

Widgets


hits