Kategori: Blogg

FESTIVALSOMMEREN 2013

Jeg har rekalkulert og endret en del planer for fremtiden de siste dagene. Både hva angår utdannelse, bosted og planer for sommeren. Fordi jeg trengte det. Jeg har ikke vært et minutt alene siden tirsdag ettermiddag, takket være Amalie. Hun passer på så jeg ikke henger med hodet for lenge om gangen og er litt ekstra dum for meg om dagen. Fina. <3

I år skal jeg på festival, om jeg så må dra alene! Roskilde, Hove oog Tomorrowland frister, men i og med at jeg skal til syden også, og i tillegg jobbe, tror jeg jeg skal kjøre alt på Roskilde. Hadde så lyst til å dra ifjor også, men da ble det dessverre ikke noe av. Det skjer ikke i år! Line up´en er fortsatt noe manglende, men samme det. I år blir året "Det hadde vært kult å dra på festival" endrer seg til "Shiit, du skulle vært med på Roskilde!". Vent og se.foto/tumblr-kaos, ukjent

Skal noen av dere også på festival i sommer kanskje?

18.01.2013 @ 18:30 i Blogg 2 kommentarer

NEW YEARS EVE 2012/2013

I år hadde jeg bestemt meg for å dokumentere nyttårsaften med mer enn bare mobilbilder. Derfor var jeg et kjøtthue(!) da jeg la igjen speilrefleksen (som filmer i HD) i Stavanger.. MEN, det ble da en aldri så liten videosnutt allikevel! Glemte selvfølgelig også å legge over bilder og videoer før jeg dro til byen, noe som resulterte i at jeg var tom for minnekapasitet relativt fort. Fikk slettet noe "on the go", men det ble altså ikke store filmprosjektet kan man si. Viser dere likevel 2 minutter av jentene mine, Andreasbestis og min sin nyttårsfeiring i Oslo. Enjoy


Prøv gjerne å endre til 1080p(HD). Det fikser den skrøpelige nattfilmingen med iphonen bittelitt.

Håper dere også hadde en super nyttårsfeiring! Gleder meg allerede til neste, og krysser fingrene for at den vil finne sted utenlands! 
Men nå jeg virkelig sove. Typisk meg å totalødelegge døgnrytmen like før skolestart igjen.. Sleep tight!

EDIT: Youtube har lagt inn "stabilisator" i videoen ettersom de mente den var filmet ustødig (saywhaat), derfor ble kvaliteten plutselig enda dårligere.  Menmen

03.01.2013 @ 04:29 i Blogg 2 kommentarer

MIDLERTIDIG HEADER

Har iløpet av natten og "morgenen" mottat enda flere headere fra ulike brukere på headerplease. Sender litt meldinger frem og tilbake nå for å få justert småplukk slik at jeg kan få en fast. Den jeg lastet opp nå er laget av brukeren arosand, og er kanskje den jeg liker best til nå. Morsomt at jeg allerede har fått tilsendt hele 15 headere etter jeg la ut ønsket igår kveld. Nå kom nettopp Muffe opp for serie-marathon. Blir en rolig kveld på internatet idag også i form av Entourage og Mot i brøstet (haha). Det arrangerers halloweenparty nede på puben idag, men vi skal være flinke jenter å spare penger. Har jo planer om å få kjøpt inn disse julegavene så fort som mulig. Senere ikveld skal vi bort til skolebygget en tur også, blir tross alt laget lapper med syltetøy klokken 20! Til dere som skal ut idag: Kos dere masse! Og ikke gå fra hverandre i byen :-)

27.10.2012 @ 16:13 i Blogg 0 kommentarer

HEADERPLEASE

Tenkte å tipse dere (hovedsaklig bloggere uten spesiell redigeringserfaring) om en litt nyttig side. På headerplease.com kan du opprette din egen bruker og enkelt, som navnet tilsier, få hjelp til å lage header til bloggen din. Her vil du kunne lage egne såkalte "ønsker" til header, hvor du skriver litt om hvordan du vil den skal se ut/hvilke elementer du vil ha med, størrelse og laster opp bilder du vil at folk skal bruke. Deretter, hvis du er heldig, vil du iløpet av dagen evt noen få dager få tilsendt forslag fra ulike andre brukere. 

Det er mange ferskinger der inne også, noen som lager headere av den enkle grunn at de søker PR i form av feks linking på bloggen din (uten å kanskje være helt rette personen for oppgaven). Men er du heldig, fanger du oppmerksomhet til en av de som er ordentlig flinke. Det hjelper som regel å laste opp bilder av over middels kvalitet, tilsvarende lik bakgrunn og ikke for mye beskjæringer. Ellers er det bare å la fantasien løpe løpsk, enten du er interessert i å designe headere for andre eller få noen til å designe for deg.

Legger ved noen eksempler på hva jeg selv har fått tilsendt etter jeg lastet opp et ønske tidligere ikveld: designet av: nr1/Stefania.nr.2/hannepaii.nr.3/hannpaii

Selv ville jeg helst foretrukket å bruke en header jeg har redigert selv, av den enkle grunn at jeg selv vet best hva jeg liker og hvordan jeg vil ha det. Det er da også vesentlig mye enklere å gå tilbake for å endre på småting som feks fonter, uten at du føler du plager livet av noen andre. Men nå som jeg er uten skikkelig redigeringsprogram (lever farlig på trialversions atm), vurderer jeg å bruke en fra denne siden dersom det kommer et ordentlig fint et de neste dagene.

Ps.
Som opplyst på siden er det viktig at dere krediterer de som har designet headerene deres hvis dere bestemmer dere for å bruke de. Normal folkeskikk (+ åndsverkslov). 

27.10.2012 @ 04:43 i Blogg 2 kommentarer

DESIGNDRITT

Som flere så fint har påpekt de siste dagene, falt designet på bloggen fullstendig sammen en gang iløpet av helgen. Innleggene ble liggende under sidemenyen helt til venstre, og det fra før av stusselige designet mitt var nå blitt helt på tryne. Jeg prøvde febrilsk å hente noe hjelp fra de inkompetente folkene som er ansatt i bloggportalen, uten særlig hell. De hadde nemlig ikke kapasitet til å hjelpe meg med dette, og la det hele frem som om det var min egen feil at designet klikket, enda jeg ikke hadde vært innlogget i perioden skaden skjedde engang. (skulle likt å se de prate like mye piss til noen av toppbloggerene).

Jeg var på et tidspunkt så sint at det var på nippet at macen ikke gikk i betongveggen her, men heldigvis klarte den reflekterte og rolige Tonje langt laangt inni meg å roe meg ned. Nå har jeg slengt sammen et midlertidig design jeg kommer til å bruke frem til jeg har tid (og ork) til å gjøre noe med det. I mellomtiden kan dere studere hvor flink jeg er til å se sur ut på bilder. he he

foto/privat

23.10.2012 @ 23:10 i Blogg 2 kommentarer

LIGHTNING

Vi fikk besøk av et nydelig tordenvær over folkehøyskolen inatt. Og ettersom jeg ser ut til å få igjen den gamle døgnrytmen igjen, satt jeg meg like så godt ved vinduet, intullet i et stort pledd, og studerte hvordan det sakte men sikkert veltet over oss. For hver gang det blinket, i noe som varte i rundt 1/160s, som er rundt det jeg ville tippet et lynglimt bruker på å lyse opp et rom, litt på samme måte som når en blitslampe går av i studio, kunne jeg skimte refleksjonen av ansiktet mitt i vinduet. Jeg la merke til at jeg har lagt på meg. Et rundere ansikt enn tidligere så tilbake på meg, men det gjorde meg egentlig ingenting. Jeg satt bare å observerte hvordan himmelen så delikat delte seg hver gang disse gul-oransje stripene bestemte seg for å vise seg. I noen minutter tør jeg nesten å påstå at jeg følte meg oppriktig lykkelig.


foto/privat

Men det skulle ikke vare lenge. Like plutselig som det hadde startet, ble det lille magiske øyeblikket jeg hadde for meg selv revet bort fra meg, av nok et lysglimt. Denne gangen telefonen min som med en pulserende blits fortalte meg at det var en oppdatering av noe slag. Facebook, flott. Og jeg som hadde bestemt meg for å fordufte fra alt som heter internett, og ta avstand fra menneskelig kontakt for resten av kvelden. Når jeg la tlf ned igjen, noe fortumlet over det jeg nettopp hadde blitt påminnet, var det borte. Det eneste å feste blikket på gjennom det slitne internatvinduet nå, var en ordinær våt og kald høstnatt. Ingen magi, ikke noe spesielt. 

18.09.2012 @ 15:45 i Blogg 2 kommentarer

KVADRAT

             

        
foto/bikbok.com

Etter middag idag er planen å sjekke ut det store kjøpesenteret Kvadrat, som ligger midt imellom skolen og Sandnes. Det nærmeste vi kommer et kjøpesenter her på Klepp er Jærhagen, som jeg helt ærlig skal innrømme ikke er store greiene. De har mye småplukk der og noen få klesbutikker, men dersom det er klær man er ute etter er utvalget heller beskjedent. Derfor skal det bli spennende å se hvilke butikker de har på Kvadrat, ikke minst skal det bli digg å komme seg litt ut av skolen. Har også sett meg ut noen favoritter fra den nye kolleksjonen til bikbok (bilde), så håper på at de har det meste av det inne!

Nå tenkte jeg å ta en liten time på øye, før vi har vasketime kl: 14.00. Resten av dagen har vi heldigvis frii! Ha en fin fredag da, dere! 

14.09.2012 @ 12:36 i Blogg 0 kommentarer

floaton

floaton 19, Nittedal
Hei. Jeg heter Tonje R. Sjølie, er 19 år gammel og går for tiden foto-linjen på Jæren Folkehøgskule nedenfor Stavanger. Derfor vil bloggen min hovedsaklig dreie seg om hverdagen her, reiser, trening og foto-oppgaver, med innslag av andre interesser som (mer) foto, mote m.m. Velkommen!

Søk i bloggen

Widgets


hits