STAVANGER

Idag tidlig dro klassen inn til Stavanger sentrum med den søte skolebussen vår for å være med på lyssetting-kurs hos Stavanger Foto. Jeg hadde hørt det meste fra før av, så følte ikke jeg fikk noe særlig ut av det, men det skader selvfølgelig aldri med litt oppfriskning. Bildene er tatt av Astrid, ettersom kamera mitt fortsatt er tomt fort batteri (typisk meg).


foto/privat, sang/rihanna-diamonds

Ved kursets slutt spredte vi oss til lunch (Muffe/Astrid og jeg var IKKE på burger king... he-he), før vi gikk gjennom gamlebyen for å lete etter fine fotomotiver og bakgrunner til workshopen neste uke. Og det kan jeg love dere at vi gjorde! Gamlebyen er enda koseligere enn selve sentrum, og bare det alene er ganske godt gjort. Åh, Stavanger min, hvordan skal jeg kunne forlate deg igjen allerede om syv måneder?


foto/astrid grønvold, redigering/privat

Deretter ville Stig (lærer) vise oss østkanten av byen, det tidligere arbeiderstrøket, som utifra forklaringene hans fungerte litt som Stavangers "slum". Tidligere var det preget av mye alkoholisme og "fattigdom", og var generelt ikke Stavangers største stolthet. I området ligger det en del fabrikker og bedrifter, og det første som møtte oss idet vi åpnet døren på Jærenbussen var en intens lukt av tørrfór. Delikat..

Men, som med det meste hadde også dette mindre ekslusive bolig og-fabrikk strøket en egen sjarm ved seg. Mellom slitte og nedlagte fabrikker og gamle vestlandsboliger fikk vi plutselig øye på noen utrolig vakre kunstverker, tagget og malt på betongveggene. Bare se hvor kreativt og kult det er!!


foto/astrid grønvold, redigering/privat


foto/astrid grønvold, redigering/privat.  I dette bygget skal det ifølge "ryktene" (og Stig, ikke at det er en sikker kilde) bo en psykopat som blant annet skal ha drept to jenter fra Bergen for noen år siden..


foto/astrid grønvold, redigering/privat


foto/astrid grønvold, redigering/privat

Ellers har jeg glemt å syte til dere om at jeg har kjøkkentjeneste denne uken, hehe. Dette tilsvarer servering under middag, oppvask og opprydding etterpå, samt gjentakelse av dette til kvelds. I starten skal jeg innrømme at det var litt dritt, men nå som jeg snart er ferdig med dag nr.3, er det egentlig helt greit. Vi er fire jenter på gruppen, og har fått masse skryt av både kjøkkenpersonale og tilsynslærere, så det hjelper jo på litt det også! 

Nå sitter jeg godt plassert på internatet sammen med Muffe, og har store planer om å bli her til til jeg skal bort for å gjøre klart til kvelds. Greit da, så må jeg en liten tur i butikken også, men først skal jeg slappe av noen timer! Håper dere har hatt en like fin dag som meg :-) 

17.10.2012 @ 17:25 i Folkehøyskole 0 kommentarer

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

floaton

floaton 19, Nittedal
Hei. Jeg heter Tonje R. Sjølie, er 19 år gammel og går for tiden foto-linjen på Jæren Folkehøgskule nedenfor Stavanger. Derfor vil bloggen min hovedsaklig dreie seg om hverdagen her, reiser, trening og foto-oppgaver, med innslag av andre interesser som (mer) foto, mote m.m. Velkommen!

Søk i bloggen

Widgets

hits